bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,168.85 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,992.71 2.19%
bnb
BNB (BNB) $ 562.66 2.20%
solana
Solana (SOL) $ 137.99 5.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522778 1.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455177 2.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132857 3.85%

Bitcoin Madenciliği Kasım 2021 Raporu

bitcoin madenciligi kasim ayi raporu 2

Kripto paralarda yaşanan son dönemdeki hareketlilik madencileride oldukça etkilemiş durumda. Kısa bir süre önce Bitcoin hashrate’inin yeniden ATH yapması üzerine (180.82 EH/s) madencilikte de zorluklar arttı. Diğer taraftan yaşanan küresel çip krizinin madencilik üreticilerine de vurması ve geciken sevkiyatların yeni ulaşması üzerine madencilerin işlem güçleri de hızla artış göstermeye başladı. Bu konu ve daha fazlası Kasım Bitcoin madencilik raporumuzda.

BTCHaber kasim madencilik raporu

Bitcoin Madenciliği Ağ Zorluğu

Bitcoin son dönemde yaşadığı düşüş sonrası madencilere zor günler yaşatmaya devam ediyor. Öyle ki varlığın fiyatının düşmesi ile birlikte düşen kâr oranları madencileri zorluyor. Özellikle madencilik zorluğunun 26.674t çıktığı Kasım ayı sonu ve içeriğimizin yazımı itibarıyla güncel olarak 24.195t’lik zorluk, madencilik sistemlerinin kârlılık oranlarını düşürmüş durumda.

BTCHaber bitcoin kasim

Block Başına Düşen Ortalama Ödeme Miktarı

Block başına düşen ödeme miktarı da oynaklık gösteren bir diğer parametreler arasında yer alıyor. 22 Kasım tarihinde ile 5.475k en yüksek ödeme seviyesine ulaşan Bitcoin, haberimiz yazımı itibarıyla ise 3.935k seviyesinde seyrediyor.

BTCHaber.com kasim madencilik raporu

Bitcoin Cüzdan Sayısındaki Artış İvmesi Düşünüyor

Özellikle Bitcoin’in yaşadığı büyük ölçeklendirme sorunu sebebiyle artan Layer-2 çözümleri, Bitcoin cüzdanları konusundaki ivmeyi etkiliyor. Geçtiğimi raporda da düşen ivme, bu arda aynı şekilde düşüş gösteriyor ve 79.848 milyon cüzdan sayısı ile artışını sürdürüyor.

BTCHaber.com kasim madencilik

Bellek Havuzu İşlem Sayısı

Artan zorluk yükseltmeleri sonrası “pool” işlemlerinde bir artış yaşanması alışıldık bir durum. Bu artış blok süresinin uzaması ve yapılan işlemlerinin onaylanmasının gecikmesinden kaynaklandığından, özellikle Ethereum ağında sıkça yaşadığımız bir durum.

Bu durumda 2 Aralık tarihinde anlık bir yükseliş görüyoruz. Bu da yukarıda bahsettiğimiz zorluk seviyesindeki artıştan kaynaklanıyor. 2 Aralık tarihinde 35.647k ya ulaşan işlem sayısı, içeriğimizin yazımı itibarıyla 1.7k seviyesinde.

Son olarak içeriğimizin yayın tarihi itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin’in (BTC) 46.504 dolardan fiyatlandığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala