bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,862.04 3.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.94 3.00%
bnb
BNB (BNB) $ 567.07 3.30%
solana
Solana (SOL) $ 140.91 7.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521804 2.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462167 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134771 6.26%

Bitcoin Hashrate Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

bitcoin hashrate tum zamanlarin en yuksek seviyesine ulasti

Bitcoin hashrate seviyesi geçtiğimiz yaz Çin’in Bitcoin yasaklamaları sonrası yaşanan düşüşten sonra yeniden tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ağ, Çin’deki baskının ardından yüzde 50’den fazla düşüşten beş ay sonra yüzde 114’ün üzerinde artarak her zamankinden daha güçlü hale geldi.

Bitcoin hash oranı, 181.77 EH/s’ye ulaşarak, önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 180.82 EH/s’yi geçmeyi başardı.

Bitcoin Hashrate Yeni ATH Belirledi

Çin, Nisan ayında sektöre yönelik düzenleyici incelemelerini artırmaya başlamıştı. Ülkede birçok alanda yapılan kısıtlamalar artarak madenciler ve borsalara karşı yapılan baskı artırıldı. Pekin yetkilileri, yerel Bitcoin madencilerinin enerji kullanımını incelemeye başladı ve sonunda ise tüm izinler kaldırılarak ülkedeki madenciliğe son verildi.

bitcoin hashrate tum zamanlarin en yuksek seviyesine ulasti 2

Mayıs ayında ise ülke, düzenlenmiş finans kurumlarının kayıt, ticaret, takas ve uzlaşma dahil olmak üzere Bitcoin hizmetleri sunmasını yasakladı.

Çinli düzenleyiciler tarafından yapılan ortak açıklamada, fiyat oynaklığının vatandaşları için zararlı ve “insanların mülkünün güvenliğini” ihlal edebilecek ve “normal ekonomik ve finansal düzeni” bozabilecek bir şey olduğu belirtildi ve alternatif olarak Çin’in dijital yuan’ı piyasaya sürüldü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala