bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,027.89 0.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,179.18 4.42%
bnb
BNB (BNB) $ 592.21 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 136.08 4.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51373 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455657 2.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143084 4.81%

Birleşik Krallık’tan dev borsalara vize çıkmadı

flag of UK on government building

Huobi ve KuCoin’in de içinde bulunduğu 143 kripto para borsası Birleşik Krallık tarafından uyarı listesine alındı. Konuyla ilgili detaylı bilgi verilmezken, listede, “Bu firmayla iş yapmaktan kaçınmalısınız.” ifadeleri yer aldı.

“Bu firmayla iş yapmaktan kaçınmalısınız”

Birleşik Krallık’ın finansal piyasalar düzenleyicisi Finansal Davranış Otoritesi (FCA), yatırımcıların “kaçınması gereken” yetkili olmayan firmalara ilişkin uyarı listesi yayınladı.

Uyarı listesine Huobi’nin sahip olduğu HTX ve KuCoin gibi büyük borsalar da dahil olmak üzere toplam 143 yeni kuruluş eklendi. Listede, “Bu firmayla iş yapmaktan kaçınmalısınız” ifadesi dışında detay yer almadı.

Bununla birlikte, Birleşik Krallık’ta “kripto varlık faaliyetleri yürütmesine” izin verilen firmaların ya FCA’ya kayıtlı olması ya da faaliyet göstermeleri için geçici statü verilmiş olması gerektiği hatırlatıldı. FCA’da kripto finansal promosyonlar lideri olan Jayson Probin, LinkedIn’deki özel blogunda, söz konusu kurallara uyulmamasının cezai suçlamalarla sonuçlanabileceğini şu ifadelerle öne sürdü:

“Birleşik Krallık tüketicilerine yasa dışı tanıtım yapan kişilere karşı güçlü önlemler alacağız. Ayrıca bu önlemler, bunlarla sınırlı olmamak üzere, firmaları uyarı listemize yerleştirerek web sitelerinin, sosyal medya hesaplarının, uygulamaların ve ihlalde bulunan diğer tüm promosyonların kaldırılmasını ve yaptırım uygulanmasını talep etmeyi içerebilir.”

Ağustos ayında FCA, 2020’den bu yana kayıt için 291 başvuru aldığını ve bunlardan yalnızca 38’ini, yani yaklaşık yüzde 13’ünü onayladığını açıkladı. Yayınlandığı sırada, FCA’nın kayıtlı kripto varlık sağlayıcıları listesi Bitstamp, Revolut ve Gemini gibi 42 kuruluşu içeriyordu.

PayPal kısa bir süre önce, FCA’nın gerekliliklerine nasıl uyacağını bulana kadar İngiltere’deki müşterileri için kripto işlemlerini durdurdu. Dubai merkezli kripto para borsası Bybit de Eylül ayı sonunda İngiltere’deki tüm hizmetlerini “mevzuat değişiklikleri” nedeniyle askıya aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala