bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,186.47 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.68 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 569.41 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 160.65 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514412 0.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457946 0.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149883 3.33%

Birleşik Krallık Polis Güçleri Kripto Suçları için Eğitim Aldı

Birlesik Krallik Polis Gucleri Kripto Suclari icin Egitim Aldi

Kripto paraların popülaritesi hızla artıkça, doğal olarak suçlar ve suistimaller de artıyor. Bu noktada düzenleyicilerin de odak noktası bu suçlar ve kötüye kullanımlar oluyor. Bunun önüne geçmek isteyen Birleşik Krallık, polis teşkilatını kripto suçlarını tespit edip, ele geçirebilecek şekilde eğitti. Yapılan açıklamaya göre bunun için 100 milyon sterlin harcandı.

Birlesik Krallik Polis Gucleri Kripto Suclari icin Egitim Aldi 2

Birleşik Krallık Polis Güçleri Potansiyel Kripto Suçları için Eğitim Aldı

Kripto paralar oluşturduğu milyar dolarlık katma değer ve gelişim sektörününün yanı sıra ne yazık ki kötü aktörlere de araç olabiliyor. Bu durum her ne kadar sektörün gelişimi göz önüne alındığına oldukça küçük bir kısmı kaplıyor. Ancak ne yazık ki çok fazla dikkat çektiği için sektör bu olaylar ile yargılanıyor. Buna bağlı olarak da hem düzenleyiciler hem de saha görevliler bu konu hakkında önlemlerini alıyorlar.

Birleşik Krallık polis güçleri de bu alanda önemli bir adım attı ve konuyu eğitimsel olarak ele aldı. Birleşik Krallık Ulusal Polis Şefleri Konseyi başkanı dedektif başmüfettişi Andy Gould, Parlamentoya son dört yılda “tüm polislik genelinde kripto para taktik danışmanları” oluşturmak için 100 milyon sterlin harcandığını açıkladı:

“Artık her güçte ve her bölgesel organize suç biriminde, kripto paraları içeren suçları araştırmak için eğitilmiş, donanımlı memurlarımız var. Soruşturmaları kendi başlarına ilerletmelerini sağlamak için araştırma araçlarını ulusal olarak tedarik ettik ve varlıkları ele geçirdikten sonra saklamak için ulusal bir depolama platformu oluşturduk. Geçtiğimiz yıl içinde yüz milyonlarca pound değerinde kripto paraya fiilen el koymuş bulunmaktayız. Karşılaştığımız zorluk ise bunu yapmanın giderek zorlaşmasıdır”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala