bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,145.72 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.11 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 576.40 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 169.06 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521084 0.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48073 5.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153191 1.31%

Binance’ten USDT Takas Uyarısı

Binanceten USDT Hareketi Uyarisi22

Kripto para borsası Binance, koruma fonu SAFU’da büyük Tether hareketleri yaşanabileceğini bildirdi. Borsanın açıklamasında tüm zincirlerdeki stablecoin likiditesini sağlamak için USDT takas işlemlerinin yapılacağı ifade edildi. Borsanın, büyük miktarlı USDT hareketlerinin piyasada paniğe yol açmasını engellemek için uyarı yaptığı ifade ediliyor. USDT ile ilgili dün manipülasyon iddiaları ortaya atılmış ve 1 dolar sabitliğini hafif kaybetmişti.

Binance’ten Büyük USDT Hareketleri Hakkında Açıklama

Kripto para borsası Binance, cüzdan hareketlerinde yaşanabilecek USDT hareketlerine ilişkin açıklama yaptı. Borsadan yapılan açıklamada, tüm zincilerde stablecoin likiditesini sağlamak amacıyla doğrudan Tether ekibiyle USDT-ETH için 1,25 milyar USDT-TRX takası yapılacağı belirtildi.

Borsa, cüzdanlarda yaşanabilecek önemli USDT hareketlerinin nedeninin bu durumdan kaynaklandığını bildirdi. Açıklamada, fonların SAFU’ya ait olduğu kaydedildi.

Binance‘in kullanıcı varlıklarını koruma fonu SAFU, son günlerde sık sık gündeme gelmeye başlamıştı. ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC’in açtığı davanın ardından SAFU fonlarında gerileme kaydedilmişti. Koruma fonundaki gevşeme, kullanıcılarda paniğe yol açmıştı.

BTCHaber, dün SAFU‘daki hareketliliği değerlendirmeye aldı. Geçen hafta 840 milyon dolara gerileyen fonun değerinin yeniden 900 milyon doları aştığı tespit edildi. Haberde BTC, BNB, TUSD, USDT gibi varlıklarda toplam 926 milyon dolar bulunduğu ifade edilmişti.

Diğer taraftan SEC davalarının etkisiyle baskı altındaki piyasa, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararının ardından sert düşmüştü. Piyasadaki düşüşün etkisiyle USDT’de manipülasyon iddiaları konuşulmuştu. USDT‘nin hafif depeg olması, stablecoin’lere yönelik tartışmaları yeniden gündeme getirmişti. Analistler, piyasadaki dar hacimlerden dolayı bazı adreslerin yüksek miktarlı işlemler ile manipülasyon yapmaya çalıştığını belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala