bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

USDT’nin Piyasa Değeri Rekor Kırdı

Tether USD USDT Dolar Sabitinden Anlik Olarak Sapti 2

Tether’in stablecoin’i USDT‘nin piyasa değeri rekor kırdı. Son dönemlerde stablecoin pazarındaki hakimiyetini artıran USDT, 83 milyar dolara ulaştı. Bu seviye tüm zamanların en yüksek rakamı olarak kaydedildi. USDT‘nin performansında, diğer şirketin yaşadığı sorunlar etkili oldu.

Tetherden 15 Milyar Dolar Net Kar

USDT Rekor Seviyeye Yükseldi

Stablecoin pazarının lideri konumunda bulunan USDT‘nin piyasa değeri rekor kırdı. Tether’in piyasa değerindeki artışta diğer stablecoin şirketlerinin yaşadığı sorunlar etkili oldu. New York Finansal Hizmetler Departmanı, şubat ayında Paxos‘un stablecoin’i BUSD’nin ihracını durdurdu. Paxos’un güvenlik yasalarını ihlal edildiği iddia edilmişti.

İkinci büyük stablecoin USDC‘nin piyasa değeri, 28,8 milyar dolar civarında bulunuyor. USDC’nin değeri Haziran 2022’de 56 milyar dolar ile USDT’ye yaklaşmıştı. Kripto piyasasın yaşanan düşüş ile birlikte her iki stablecoin değer kaybetmişti. USDC’nin kayıpları mart ayında yaşanan bankacılık kriziyle hızlandı. USDC ihraç eden Circle‘ın Silicon Valley Bank’ta 3 milyar doların üzerinde rezervi kaldı. Bu durum USDC’nin 1 dolarlık çıpasından uzaklaşmasına neden oldu ve kripto piyasasında paniğe yol açtı.

USDC’nin kayıpları bu yılın mart ayında yaşanan bankacılık kriziyle hızlandı. USDC ihrac eden Circle’ın Silicon Valley Bank’ta 3 milyar doların üzerinde rezervi kaldı. Bu durum USDC’nin 1 dolarlık çıpasından uzaklaşmasına neden oldu ve kripto piyasasında paniğe yol açtı.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), BUSD’nin 23 milyar dolarla sınırlandırıldığını ve 5 milyar dolar piyasa değeri olduğunu belirtti. CZ, BUSD‘nin yaşadığın sorunların ardından USDT’nin muazzam bir büyüme kaydettiğini kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala