bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,920.86 0.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,034.52 1.60%
bnb
BNB (BNB) $ 587.22 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 151.08 1.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537042 1.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447614 3.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152888 2.28%

Binance Türkiye’den dikkat çekici regülasyon açıklamaları

img 6819

Kripto para borsası Binance bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda regülasyon konusuna ve dijital para birimlerine değinildi. Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez de konu özelinde açıklamalarda bulundu.

img 6819 1

Mücahit Dönmez, konuşmasında kripto para sektörüne yoğun bir ilgi duyulmasına rağmen regülasyonlar nedeniyle insanların uzak kaldığını dile getirdi. Ayrıca Dönmez, Türkiye’de henüz yasal mevzuat olmadığı için regülasyonlar çıktığında bir an önce lisansları alıp diğer sektöre ilgi gösteren kitleleri bünyelerine katacaklarını belirtti.

‘Yüzde 12’lik penetrasyonla Türkiye bu alanda dünyanın önde ülkelerinden’

Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı: “Şu anda tüm dünyada 150 milyon kullanıcımız bulunuyor. Hedefimiz 1 milyar insana ulaşmak. Türkiye’de de resmi olmayan veriler kripto varlıklara yatırım yapan kişi sayısının 8-10 milyon civarında olduğunu gösteriyor. Yüzde 10-12’lik penetrasyonla Türkiye bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden. Ama 85 milyonluk nüfusu düşününce daha gidebileceğimiz çok mesafe var. Türkiye’deki önemli potansiyelin farkındayız ve buradaki yatırımlarımızı artırmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sektöre yoğun bir ilgi duyulsa da regülasyonlar nedeniyle insanlar uzak kalabiliyor. Türkiye’de henüz bir regülasyon yok fakat çıktığında bir an önce lisansı alıp diğer insanları da bünyemize katmak istiyoruz.”

‘ABD dahil olmak üzere regülatörlerle iş birliği yapıyoruz’

Mücahit Dönmez, regülasyon konusunda ABD dahil olmak üzere birçok regülatörlerle iş birliği yaptıklarını belirtti. Dönmez konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Amerika da dahil olmak üzere bütün dünyadaki regülatörlerle ve büyük kurumlarla iş birliği içinde çalışıyoruz ve buna devam edeceğiz. Binance’in geleceğiyle ilgili hiçbir kaygımız yok. Binance dünyanın en büyük kripto varlık borsası olduğu için çok fazla incelemeye maruz kalıyor. Biz bunu normal olarak olgunlukla karşılıyoruz. Binance’e yapılan her incelemeden daha güçlü çıkıyoruz. Sonrasında daha uyumlu hale geliyoruz. İncelemeler bugün de var yarın da olacak.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala