bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,122.98 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.06 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 579.28 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 177.08 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516525 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477051 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15229 1.83%

Binance, Reuters’in Kara Para Aklama İddialarına Yanıt Verdi

binance reutersin kara para aklama iddialarina yanit verdi

Kripto para borsası Binance, dün Reuters tarafından kara para aklama iddialarıyla gündeme gelmişti. Binance, Reuters’in bu haberi ile ilgili açıklama yaparak, ortaya atılan iddiaların “kamuoyunu yanlış yönlendirmek” için ortaya atıldığını söyledi.

Binance İddiaları Reddetti

Binance tarafından yapılan blog gönderisinde, “verileri rastgele seçen, düzenleyicilerden uygun şekilde doğrulanamayan “sızıntılara” güvenen ve ün veya finansal kazanç için kripto parona kültürünce beslenen yazarları ve uzmanları görmezden gelmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Bunun yerine sadece gerçeklere bakın.” ifadeleri kullanıldı. Binance açıklamasında ayrıca geleneksel finans platformlarının, doğası gereği şeffaf olan kripto para ya da kripto para borsalarına göre çok daha kirli işlere sahip olduğunu belirtti. Borsa bununla birlikte Birleşmiş Milletler’in raporunda yer alan itibari paranın yüzde 2 ila yüzde 5 arasındaki miktarın yasadışı faaliyetlerde aktif olarak kullanıldığını belirtti.

binance reutersin kara para aklama iddialarina yanit verdi 2

Kripto para borsası Binance, son olarak Reuters ile gerçekleştirilen e-posta yazışmalarının tamamını sansürsüz bir şekilde yayımladı. Bu maillerin Reuters’ın Binance’i kara para aklamakla itham ettiği haber öncesinde gönderildiği ve Binance’in Reuters tarafından yöneltilen tüm sorulara eksiksiz bir şekilde yanıt verdiği görülüyor. Son olarak Binance, SEC’in BNB’nin menkul kıymet değeri taşıyıp taşımadığını incelediği bir dava ile karşı karşıya.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala