bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,413.26 4.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.19 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 557.60 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 143.89 10.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499246 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459652 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151703 5.29%

SEC, BNB’yi Mercek Altına Aldı

sec bnbyi mercek altina aldi

Amerika Birleşik Devletleri merkezli dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’i mercek altına aldı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Binance üzerinde listelenen ve dünyanın en büyük beşinci tokeni olan BNB’nin menkul kıymet olup olmadığını araştırıyor.

SEC, BNB’nin Menkul Kıymet Kurallarını İhlal Edip Etmediğini Soruşturuyor

Yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, ABD’li düzenleyiciler Binance’in kripto borsası beş yıl önce faaliyete geçtiği sırada dijital tokeni olan BNB’yi satarak menkul kıymet kurallarını ihlal edip etmediğini inceleniyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yürütülen inceleme, Binance’in kuruluşunu ve şu anda dünyanın beşinci en büyük tokeni olan BNB’nin köklerini araştırıyor. Müfettişler, gizli olarak yürütülen soruşturmayı tartışmak için anonimlik verilen kişilere, 2017 yılında ilk madeni para teklifinin ajansa kayıtlı olması gereken bir menkul kıymetin satışına tekabül edip etmediğini soruşturuyor.

sec bnbyi mercek altina aldi 2

BNB’nin başlangıcının incelenmesi, Washington’da çok sayıda soruşturma ile karşı karşıya olan Binance için rahatsız edici bir gelişme olabilir. SEC daha öncesinde ICO’lar üzerinde, para toplamak için sanal para basmayı içeren pek çok yaptırım eylemi açıklamıştı. BNB, Binance’in büyük kripto imparatorluğu için önemli bir özelliği olarak varlığını sürdürmekteydi. SEC konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken, Binance tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Düzenleyicilere eğitim, yardım ve bilgi taleplerine gönüllü yanıtlar verdiğimiz, devam eden dava hakkında yorum yapmamız uygun olmaz. Düzenleyiciler tarafından belirlenen tüm gereklilikleri karşılamaya devam edeceğiz.

Son olarak Reuters tarafından yapılan haberde, Binance’in 2017 ve 2021 yılları arasında 2.35 milyar doların üzerinde çalıntı fonu işlediği iddia edilmişti. Binance’in iddia edilen kara para aklama olayında Kuzey Kore destekli hackerlar ve bir takım illegal işlemler yapan grupların yer aldığı da söyleniyor. Reuters’ın haberinin şimdilik bir iddiadan ibaret olduğunu belirtmemizde yarar var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala