bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,052.97 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.12 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 580.16 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 173.32 2.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524287 0.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155202 1.33%

Binance Otomatik BNB Yakım Protokolüne Geçiyor

binance otomatik bnb yakim protokolune geciyor

Kripto para konusunda en önemli detaylardan biri olan varlığın arzı, varlığın değeri konusunda oldukça büyük bir öneme sahip. Bu nedenden dolayı başta Ethereum (EIP – 1559 yakım protokolü) olmak üzere bazı kriptolar, arzında azaltmaya gidiyor. Son olarak BNB de benzer bir yönteme başvurarak otomatik yakım protokolü uygulayacağını açıkladı.

Resmi blog sayfasında kullanıcılarından aldıkları geri bildirimleri dinlediklerini belirten Binance, yeni bir BNB Otomatik Yakma protokolünün yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Binance, Arz Dengesi için BNB Yakacak

Ethereum ağında başlatılan yakım protokolü, şimdiye kadar yaklaşık 1.250.000 ETH‘yi yakmış durumda. Bu yakım sonrası varlığın değerinin artığını söyleyen bir çok uzman, bu yakımı destekledi ve ETH’nin daha değerli olacağını söyledi. Kısa bir süre önce ise Shiba Inu tarafından da benzer bir atılım geldi. Shiba Inu geliştiricisi sizlerle paylaştığımız üzere SHIB yakımının iki katına çıkarılacağını açıkladı. Binance’den de benzer bir eylem geldi.

Son olarak Binance tarafından açıklanan yakım prosedürü ise şu şekilde:

Screen Shot 2021 12 22 at 18.20.36

Bu denklemde B değişkeni, yakılacak BNB miktarını tanımlarken, N, takvim çeyreği boyunca BSC’de üretilen toplam blok sayısını ifade etmekte. P değişkeni ise ABD doları karşısında BNB’nin ortalama fiyatını temsil ediyor. K, başlangıçta 1.000 olarak ayarlanmış bir fiyat çıpası olarak sabit bir değer olarak karşımıza çıkıyor. 

Son olarak verilen bilgilere göre BNB’nin toplam dolaşım arzının 100 milyonun BNB’nin altına düşmesi durumunda BNB Otomatik Yakma protokolünün durdurulacağını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala