bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,686.46 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,925.38 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 131.73 9.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513079 4.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444514 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12722 1.39%

Biden’ın Bankacılık Düzenleyici Adayı Omarova, Görevini Bıraktı

bidenin bankacilik duzenleyici adayi omarova gorevini birakti 2

7 Aralık’ta, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın Para Birimi Denetçisi olarak görev yapmak üzere adayı olan Saule Omarova, görevinden çekildi. Omarova, Biden’ın adaylığını bırakarak “Sürecin bu noktasında, Başkan adayı olarak devam etmem artık kabul edilebilir değil” dedi. 

Denetçi, federal olarak imtiyazlı bankaları düzenleyen Para Birimi Denetleme Ofisine liderlik etmek üzere Başkan Biden tarafından ayar gösterilmişti. Kripto endüstrisinin OCC ile ilişkisi, daha sonra Binance ve ardından Bitfury’nin başında roller üstlenen Brian Brooks’un kısa görev süresi boyunca zirveye ulaşmıştı.

bidenin bankacilik duzenleyici adayi omarova gorevini birakti

Biden’ın Kripto Düzenleyici Adayı Saule Omarova Görevini Bıraktı 

ABD Başkanı Joe Biden’ın Omarova’nın adaylığı, Senato Bankacılık Komitelerinde Cumhuriyetçiler ve Mark Warner ve John Tester gibi ılımlı Demokratların muhalefetiyle karşılaşmıştı. Üyeler, temelde banka karşıtı olarak tanımladıkları bir Cornell Hukuk profesörü olarak yazılarından endişe duyuyorlardı.

SSCB’de doğup eğitim görmüş bir Kazak vatandaşı olan Omarova, Karl Marx üzerine bir lisans tezi konusunda sorularla karşı karşıya kaldı ve eleştirildi.

Senatör John Kennedy, bankacılık Komitesi önündeki onay duruşmasında, Omarova’nın Sovyetler Birliği’nde her yerde bulunan komünist bir gençlik örgütü olan Komsomol üyeliğine saldırmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala