bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,160.92 6.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.31 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 589.25 5.21%
solana
Solana (SOL) $ 144.82 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531953 2.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470223 2.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151263 14.60%

Biden’dan ‘Daha Sıkı Regülasyon’ Vurgusu

Bidendan Daha Siki Regulasyon Vurgusu

ABD yönetimi, büyüyen bankacılık krizine ilişkin harekete geçti. ABD Başkanı Joe Biden, Silicon Valley Bank ile Signature Bank varlıklarının FDIC tarafından kontrol altına alındığını ifade etti. Biden, “Amerikalı vergi mükellefleri için zarar ortaya çıkmayacak” ifadesini kullandı. Bankalardaki yatırımcıların korunmayacağını vurgulayan Biden, “Hiç kimse kanunların üzerinde değil. Böyle durumların yeniden yaşanmasını engellemeliyiz” dedi.

Bidendan Daha Siki Regulasyon Vurgusu2

Biden: Kuralların Güçlendirilmesini İsteyeceğim

ABD Başkanı Biden, SVB ve Signature Bank için paranın sigorta fonları ücretlerinden geleceğini aktardı ve “Kongre’den ve regülatörlerden bankacılık kurallarının güçlendirilmesini isteyeceğim” şeklinde konuştu. ABD yönetiminin harekete geçerek bankacılık sistemi için güven vermesi gerektiğini kaydetti. Biden, 2008’deki gibi bir krizin tekrarlanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Diğer yandan ABD’li regülatörler bankalarda yaşanan krizin ardından bir araya gelmişti. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fed Başkanı Jerome Powell ve FDIC Başkanı Martin Gruenberg tarafından yapılan açıklamada bankaların kurtarılmayacağına vurgu yapılmıştı. Açıklamada, mudilerin bugünden itibaren paralarına erişebilecekleri ifade edilmişti. ABD, mevduat kurumlarına bir yıla kadar kredi sağlayacak ek finansman programını da hayata geçirmişti.

SVB ve Signature Bank’ta yaşanan kriz birçok kripto şirketini de olumsuz etkiledi. Circle, SVB’de kalan 3 milyarlık fonunu geri alabileceğini açıklamıştı. Paxos, Coinbase, Ripple gibi sektör devlerinin mevduatları ise Signature Bank’ta kaldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala