bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,578.77 2.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.54 2.13%
bnb
BNB (BNB) $ 579.91 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 148.59 5.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52432 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442165 2.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151145 4.54%

Belçika Düzenleyicisi, Kripto Paraların Sınıflandırılmasını İstiyor

belcika duzenleyicisi kripto paralarin siniflandirilmasini istiyor

Kripto paraların düzenlenmesi ve sınıflandırılması birçok ülkenin gündeminde yer alıyor. Bu konuda net bir karar henüz verilmiş değil. Fakat ülkeler kripto paralarla ilgili istişare yapmaya devam ediyor. Belçika da kripto paraların sınıflandırmak için yeni adımlar atıyor.

Belçika Düzenleyicisi’nden Kripto Para Adımı

Belçika’nın mali düzenleyicisi, hangi kripto para birimlerinin mevcut düzenlemelere tabi olduğunu belirlemek için adım adım yönergeler belirledi. Ayrıca, Belçika bu konuda istişare yapmaya devam ettiğini açıkladı.

belcika duzenleyicisi kripto paralarin siniflandirilmasini istiyor

Belçika, belirli kripto varlıkları menkul kıymetler, yatırım araçları veya finansal araçlar olarak sınıflandırması gerekip gerekmediğini belirlemek için açık bir istişare başlattı. Ülkenin finansal düzenleyicisi olan Finansal Hizmetler ve Piyasalar Kurumu (FSMA), şu açıklamalarda bulundu:

FSMA, kripto varlıkların menkul kıymetler, yatırım araçları veya finansal araçlar olarak değerlendirilebileceği, bunların izahname mevzuatı ve kapsamına girip giremeyeceği konusunda netlik sağlamak istiyor.

Bu amaçla Belçika düzenleyicisi, hangi kripto para birimlerinin, menkul kıymetler veya finansal araçlar olarak sınıflandırılabileceğini ve bunlara hangi yasaların uygulanacağını belirlemek için yönerge yayımladı.

FSMA, kripto paraların sınıflandırılması üzerinde bir istişare başlattığını ve görüşmenin 31 Temmuz’da sona ereceğini aktardı. Belçika, istişarenin ülkenin finans sektöründeki tüm yatırımcı temsilcilerine açık olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala