bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,823.49 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,961.65 2.33%
bnb
BNB (BNB) $ 556.59 0.91%
solana
Solana (SOL) $ 134.68 10.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515073 4.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451572 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129786 3.86%

Bank of America, PayPal USD hakkında açıklama yaptı

bank of america kripto

Bank of America, yayımladığı bir raporunda, PayPal USD‘nin yakın vadede kabul görmesinin mümkün olmadığını belirtti. Rapor, her ne kadar PayPal’ın stablecoin’i için umutlu ifadeler kullansa da yakın gelecekte kabul görmesi konusunda ışık görmüyor.

Bank of America, tüm kripto endüstrisinin ilgiyle takip ettiği PayPal stablecoin’i hakkında açıklamalarda bulundu. Rapor hazırlayan Bank of America, PayPal’ın stablecoin’i PayPal USD’nin (PYUSD) ödemelerde verimlilik sunacağını ve gelişmiş müşteri deneyiminde önemli rol üstleneceğini aktardı.

paypal usd stablecoin

Bank of America’dan PayPal USD yorumu

PayPal‘ın stablecoin ürünü olan PayPal USD (PYUSD), tüm kripto sektöründe yoğun ilgiyle karşılandı. Kripto topluluğu, bu hamle neticesinde benimsenme ve kabul görme konularında ilerleme bekliyor. Ancak Bank of America farklı bir düşünceye sahip. Bank of America, bu kripto para biriminin benimsenmesinin yakın vadede gerçekleşmeyeceğini aktardı.

Bank of America’nın PYUSD hakkındaki söylemleri tamamen negatif olmadı. Bank of America, PYUSD‘nin müşteriler için yenilikçi ve verimli bir ödeme yöntemi haline geleceğini ifade etti.

Bank of America’nın yayımladığı raporda, yatırımcıların güvenli buldukları ve erişebilir oldukları sürece hangi stablecoin’i tercih edeceklerinin pek de bir önemi olmadığı yazıldı. Yani yatırımcılar, güvenilir olması dışında bir stablecoin‘in türüyle ilgilenmiyor.

Analistler Alkesh Shah ve Andrew Moss, “Uzun vadede, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) ve getiri sağlayan stablecoin’lerin rekabeti arttıkça PYUSD’nin ek benimseme rüzgarları yaşamasını bekliyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bank of America, ayrıca, PYUSD’nin piyasaya sürülme durumunun düzenleyici netliğe yol açmasını beklemediğini ifade etti. Ancak rapora göre, banka dışı kuruluşların stablecoin ihracı yasaklanırsa düzenleyici engeller de ortaya çıkabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala