bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,112.98 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,104.31 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 574.19 0.83%
solana
Solana (SOL) $ 177.89 3.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51294 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468545 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151987 0.24%

Bahamalar, Kripto Yasalarını Güçlendirecek

Bahamalar Kripto Yasalarini Guclendirecek

FTX’in iflasının ardından Bahamalar‘ın kripto düzenlemelerini sıkılaştırmayı planladığı bildirildi. Kripto dünyasındaki en büyük iflasın merkezi Bahamalar olmuştu. Sam Bankman-Fried (SBF), FTX’i kripto merkezi olmak isteyen ada ülkesine taşımıştı. SBF, FTX’te yaşanan olayların ardından Bahamalar’da tutuklanmış ve ABD’ye iade edilmişti.

Bahamalar Kripto Yasalarini Guclendirecek4

Bahamalar’dan Kripto Yasalarını Düzenleme Adımı

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, dijital varlıklar ve borsaları ilgilendiren yasa ile ilgili değişlik için geri bildirim çağrısı yaptı. Ada ülkesi kripto düzenlemesi ile işletmelerin finansal ve raporlama gereksinimlerini güçlendirmeyi hedefliyor. Ülke, düzenleme çalışmaları ile itibarını yeniden kazanmak istiyor.

Kuruluştan yapılan açıklamada, revizyonlar ile daha fazla faaliyetin ortaya çıkacağı belirtildi. Kuruluşun borsa, kripto saklama, stablecoin ve NFT gibi geniş kapsamlı bir dönüşüm planladığı ifade edildi. Algoritmik stablecoin’ler ile gizlilik token’larının yasaklanacağı kaydedildi.

Menkul Kıymetler Komisyonu, mevcut yasanın kripto kışında yaşanılan gelişmelerden çıkarılacak dersler neticesinde güncelleyecek. Avrupa Birliği, Hong Kong ve ABD gibi ülkelerdeki hukuki ve yasal gelişmelerden referans alınacak. Yapılan açıklamada tasarının, komisyona gerektiğinde dijital varlık işletmelerine ek faaliyetler belirleme olanağı sağladığı belirtildi. Kripto yasası hakkındaki geri bildirimler 31 Mayıs’a kadar yapılabilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala