bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,196.93 1.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.20 2.40%
bnb
BNB (BNB) $ 587.51 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 151.74 3.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553264 4.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460535 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155273 3.52%

Avustralya’nın İlk Bitcoin ETF’si Gelecek Hafta Piyasaya Sürülecek

avustralyanin ilk bitcoin etfsi gelecek hafta piyasaya surulecek

Kripto para birimlerinin yaygınlaşması ile beraber ETF başvuruları da hız kazanmış durumda. Avustralya Mali İnceleme raporuna göre, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’ndaki (ASX) ilk Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), önümüzdeki hafta listelenmeye hazırlanıyor.

Avustralya’nın İlk Bitcoin ETF’sine Yeşil Işık Yakıldı

Avustralya Mali İnceleme rapora göre; Avustralya’nın İlk Bitcoin ETF’si 27 Nisan gibi erken bir tarihte başlatabilir. Bununla birlikte, dünya çapında benzer tekliflerde norm haline gelenin aksine, Avustralya’nın ilk bitcoin ETF’si doğrudan Bitcoin’e değil, daha çok Purpose Investment’ın Bitcoin ETF’sinin hisselerine odaklanacak.

avustralyanin ilk bitcoin etfsi gelecek hafta piyasaya surulecek 2

Söz konusu raporda şu ifadelere yer verildi:

Avustralya’nın öz sermaye piyasalarının merkezindeki güçlü takas odası olan ASX Clear, artık bu son derece değişken varlığın uzlaştırma risklerini karşılamak için gereken zorlu marj gereksinimlerini karşılamaya istekli dört piyasa katılımcısına sahip.

Rapora göre ayrıca Avustralya’da bitcoin bağlantılı ETF’leri listelemekle ilgilenen diğer varlık yönetimi şirketleri arasında ETF Securities, VanEck Australia, BetaShares ve Monochrome Asset Management yer alıyor. Ek olarak belirmek gerekirse önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek olan bu ETF’e 1 milyar dolar yatırım yapılması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala