bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,410.53 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,950.15 2.13%
bnb
BNB (BNB) $ 570.89 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 161.87 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515596 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458216 0.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150576 2.33%

Avustralya Kriptoları Varlık Sınıfı Olarak Görmeye Devam Ediyor

Avustralya Kriptolari Varlik Sinifi Olarak Gormeye Devam Ediyor

Günümüzde kripto para düzenlemeleri aktif olarak devam ederken, hâlâ aşılamamış bir takım sorunlar bulunuyor. Bu sorunların başında da düzenlemeleri büyük ölçüde etkileyen tanım eksikliği geliyor. Öyle ki düzenleyiciler, kripto paraları tam olarak nasıl tanımlayacaklarını ve bu tanım üzerinden nasıl sınıflandıracaklarına henüz karar verebilmiş değil. Avustralya ise 2022 bütçesinde kripto para biriminin yabancı para birimi yerine varlık sınıfı olarak vergilendirilmeye devam edeceğini açıkladı.

Avustralya Kriptolari Varlik Sinifi Olarak Gormeye Devam Ediyor 1

Avustralya için Kriptolar Varlık Sınıfı Olmaya Devam Ediyor

Kripto paralar yapıları gereği diğer varlıklar ile çok az benzerliğe sahip. Temelinde yatan Blockchain teknolojisi ve kullanım alanlarında farklılıklar nedeniyle kesin bir çekilde sınıflandırılamayan bu varlıklar, birçok ülkenin düzenleyicisi tarafından bir varlık sınıfı olarak görülüyor.

Bu noktada varlık sınıfının ne olduğuna değinmekte de fayda var. Varlık sınıfı, hisse senedi, tahviller, fonlar, gayrimenkul veya türevleri birbirinden ayırır. Düzenleyicilere göre kripto paralar da bu varlıklara benzer bir şekilde fiat varlıklardan ayrılıyor. Düzenleyiciler böylelikle kriptoları bir yatırım türü olarak tanımlamış oluyor.

Kısa bir süre önce Avustralya’nın kripto paraları yabancı para birimi olarak kabul etmesi konuşuluyordu. Ancak Avustralya Hükümeti, Salı günü yayınlanan 2022 bütçesinde, kripto paraların yabancı para birimi yerine varlık sınıfı olarak vergilendirilmeye devam edeceğini açıkladı. Bununla birlikte bütçe belgelerinde, herhangi bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) ancak bir yabancı para birimi olarak muamele görmeye devam edeceğini vurgulandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala