bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,598.43 4.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.35 1.29%
bnb
BNB (BNB) $ 555.24 2.27%
solana
Solana (SOL) $ 128.42 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.508316 2.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443747 2.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128157 3.28%

Artan Sıcaklıklar Bitcoin Madencilerini Vurdu

artan sicakliklar bitcoin madencilerini vurdu

Teksas’ta faaliyet gösteren Bitcoin madencilik tesisleri, son günlerde artan sıcaklıklar nedeniyle operasyonlarını durdurdu. Zor günler geçiren Bitcoin madencilik şirketleri bu son adımla birlikte madencilik faaliyetlerine de ara vermiş oldu.

Bitcoin Madencilerini Sıcak Hava Dalgası Olumsuz Etkiledi

Teksas’ta artan sıcaklıklar nedeniyle bireysel elektrik kullanıcılarının elektrik kullanımları artmış durumda. Teksa’ta Bitcoin madencilik faaliyetleri yürüten şirketler arasında yer alan Riot Blockchain, Argo Blockchain ve Core Scientific gibi endüstriyel ölçekte kripto madencilik yapan şirketler, eyaletteki Bitcoin madencilik operasyonları için milyonlarca bilgisayar kullanıyor. Raporlara göre düşük elektrik maliyetleri ve dostane düzenleyicilerle birlikte Teksas’ta Bitcoin madencilik operasyonları artmaya devam ediyor.

artan sicakliklar bitcoin madencilerini vurdu 2

Son dönemde eyalette artan sıcaklıkla birlikte elektrik tüketimleri de artış göstermiş durumda. Teksas Elektrik Güvenirlik Konseyi, artan elektrik tüketimleri sonrasında eyalette elektrik kesintilerinin önlenebilmesi için enerji tasarrufu başlattığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Teksas ve Orta Amerika Birleşik Devletleri’nin çoğunda yaşanan sıcak hava dalgası nedeniyle elektrik tüketimleri artıyor.” denildi. Bu açıklama ile işletmelerin belirli saatlerde operasyonlarını durdurması istendi. Teksas’ta faaliyetlerini artıran Bitcoin madencilik şirketleri de alınan bu kararla birlikte elektrik tüketimlerini düşürmek için operasyonlarını durdurma kararı aldı. Alınan bu kararın zor durumda olan Bitcoin madencilik şirketlerini nasıl etkileyeceğinin ilerleyen günlerde netleşeceğini söyleyebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala