bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,899.12 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.83 0.15%
bnb
BNB (BNB) $ 587.84 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 146.10 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528409 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457487 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160293 2.54%

ARK ve 21Shares’ten Ethereum vadeli ETF başvurusu

Ethereum cuzdaninda 8 yil sonra ilk hareketlilik

Ethereum vadeli borsa yatırım fonlarına ilişkin beklentiler artıyor. SEC’in onay vereceği tahmin edilen Ethereum ETF’leri için yeni başvurular yapıldı. ARK Invest ile 21Shares, iki yeni ETF için başvuru gerçekleştirdi.

SECin Pas Gectigi Ethereumu Bekleyen Riskler2

İki yeni EThereum ETF başvurusu

Son dönemlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum vadeli ETF’lerine yeşil ışık yakacağına dair beklentiler artıyor. Bu durum ise yeni şirketleri ETF başvuruna yönlendiriyor.

ARK Invest ve 21Shares, SEC’e Ethereum vadeli ETF başvurusunu gerçekleştirdi. İki şirket, ARK 21Shares Active Ethereum Futures ETF (ARKZ) ve ARK 21Shares Active Bitcoin Ethereum Strategy ETF (ARKY) olmak üzere iki ETF için başvurdu.

Başvuruya göre ARKZ’nin toplam varlıklarının en az yüzde 25’inin nakit uzlaşmalı ETH vadeli işlem sözleşmelerinde kullanılacağı kaydedildi. ARKY ise hem Bitcoin hem de Ethereum vadeli işlem sözleşmelerinden oluşacak.

Ark Invest ve 21Shares, ilk olarak 2021 yılında spot Bitcoin ETF’i için ortaklık kurmuştu. SEC, daha önce girişimin iki başvurusunu reddetmişti. Son Bitcoin ETF başvurusu ise nisan ayında gerçekleştirilmişti. SEC’in başvuruları yetersiz olarak nitelendirmesinin ardından temmuz ayında bir başvuru daha gerçekleştirildi. Son başvuruda gözetim paylaşım anlaşması da eklenmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala