bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,489.01 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.66 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 587.84 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 146.36 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533035 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468122 0.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159618 13.62%

Ethereum’un performansı, fikir ayrılığına yol açtı

Ethereum balinasi 8 yil sonra uyandi 116 milyon dolarlik transfer

Kripto analistleri, Ethereum‘un performansı konusunda ikiye ayrıldı. Ethereum (ETH), geçen hafta yaşanan sert düşüşte Bitcoin’den daha az kayıp yaşadı. BTC, geçen hafta yüzde 10’un üzerinde kayıp yaşarken; ETH’deki kayıp yüzde 8’de kaldı. Toplam kripto piyasası, yüzde 8 düşüşle 1 trilyon dolar sınırına indi. Analistler ise Ethereum’un performansı ile ilgili ayrışma yaşadı.

Analist Noelle Acheson’a Ethereum’un performansında borsa yatırım fonuyla (ETF) ilgili gelişmeler etkili oldu. ETH‘nin daha az kayıp yaşamasına SEC’in Ethereum vadeli ETF’lerinin onaylanma beklentisi yol açtı. SEC’in Ethereum ETF’lerinin yakında onaylayacağı iddia edilmişti. Acheson, Ethereum ETF’lerinin kripto varlığa yeni girişler sağlayacağını ifade etti.

Matrixport’un araştırma müdürü Markus Thielen, Bitcoin‘deki sert düşüşün Ethereum ve diğer kripto paralara olan ilgisizlikten kaynaklandığını söyledi. Kripto piyasasındaki likidite azlığına dikkat çeken Thielen, birkaç piyasa yapıcının uzaklaşması ve borsaların ücretsiz ticareti kaldırmasının Bitcoin’e olan ilgiyi artırdığına dikkat çekti. Büyük oyuncuların zaten altcoinlerden uzaklaştığını ifade eden Thielen, bu nedenle piyasa çöktüğünde Ethereum’un daha az düşüş yaşadığını ifade etti.

Kripto varlık şirketi Blofin’den Griffin Ardern ise Ethereum’un performansından opsiyon piyasası yapıcılarının riskten korunma faaliyetlerinin etkili olduğunu ifade etti. Ardern, ETH’nin yaklaşık 1.600 dolar civarında pozitif görünüme sahip olduğuna dikkat çekti. Bu durumun fiyat düştüğünde piyasa yapıcıların satıcıdan ziyade alıcı olduğu anlamına geldiğini kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala