bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,244.61 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.02 3.67%
bnb
BNB (BNB) $ 559.37 2.14%
solana
Solana (SOL) $ 137.43 13.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51671 4.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454371 5.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131935 6.11%

Ethereum ETF’leri için yeni iddia

SECten halka arz savunmasi Coinbasee guvence verilmedi

Kripto piyasasında sert düşüşler yaşanırken, Ethereum ile ilgili pozitif bir haber geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum vadeli işlem ETF’lerini onaylamaya hazırlandığı bildirildi. SEC’in onaylaması halinde ETH vadeli ETF’leri ilk kez piyasaya sürülecek.

Kripto Dunyasi Gary Gensleri Tiye Aldi 1

SEC, Ethereum ETF’lerini onaylayabilir

ABD’li düzenleyici kurumun, Ethereum vadeli ETF başvurularını onaylayacağı iddia edildi. Bloomberg’in konuya aşina kaynaklara dayandırdığı haberinde, SEC’in ProShares, Volatility Shares, Bitwise ve Roundhill gibi yaklaşık on iki şirketin başvurularını engellemeyeceği iddia edildi.

Hangi ETF başvurularının onaylanacağının ise tam olarak bilinmediği aktarıldı. ETH vadeli ETF’lerinin ekim ayına kadar onaylanabileceği belirtildi. Temmuz ayından bu yana konu ile ilgili SEC‘e 12’den fazla başvuru yapılmıştı.

ABD’de kripto türevleri ile ilgili Bitcoin ETF’leri bulunuyor. SEC, türev ETF’lere yönelik çok katı bir tavır sergilemiyor. Kurum, varlığın kendisini barındıran spot ETF’lere ise manipülasyon ve yatırımcı güvenliği gibi nedenlerle karşı çıkıyor. BlackRock gibi Wall Street devlerinin başvurularına ilişkin kararı ise merakla bekleniyor.

SEC, geçen hafta Ark 21Shares’in spot ETF başvurusuna ilişkin kararını ertelemişti. Diğer başvuruların da ertelenmesi bekleniyor. Kurumun, Ark’ın başvurusunu 1 Ocak 2024’e kadar sonuçlandırması gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala