bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,134.92 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,044.08 2.23%
bnb
BNB (BNB) $ 596.04 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 154.68 8.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517522 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46527 2.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15187 4.23%

Ark Invest ve Glassnode yeni ortaklığını duyurdu

ark invest ve glassnode yeni ortakligini duyurdu

Kripto para analizi alanında lider isimlerden ARK Invest ve Glassnode, Bitcoin değerlemesini bir adım öteye taşıyan yeni bir metrik tanıttı. Bu metrik, bir Bitcoin’in gerçek ekonomik değerini son işlem zamanına göre ortaya koyuyor.

Ark Invest ve Glassnode Cephesinden Önemli Ortaklık

ARK Invest ile Glassnode, Bitcoin‘in arz ve talep mekaniğini daha derinlemesine incelemek için yeni bir değerlendirme yöntemi tanıttı. Bu yeni yaklaşıma “Zaman Bazlı Kripto Para Değerlemesi” deniyor. Bu model, Bitcoin ağındaki her bir birimin gerçek ekonomik değerini daha kesin bir şekilde ortaya koyar. Özellikle bir Bitcoin’in son işlem zamanını dikkate alarak değerini belirlemeye odaklanır.

Bu analize göre, bir Bitcoin’in değeri, son işlemine ne zaman gerçekleştiğine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, 10 yıldır hiçbir hareketin olmadığı bir Bitcoin, son bir hafta içerisinde hareketlenen bir Bitcoin’e göre daha fazla bilgi ve değere sahip olabilir.

Bununla birlikte raporda, “Tek bir Bitcoin’in önemi, en son ne zaman hareket ettiğine bağlı olarak değişmelidir” denildi. Raporda ayrıca “10 yıldır hareket etmeyen bir Bitcoin’in bilgi değeri, bir haftadır hareket etmeyen bir Bitcoin’den daha önemlidir.” denildi.

Son olarak raporda, mevcut endüstri standardı çerçevelerin “yanlışlıklara eğilimli olabilecek analist yapımı kararlara” yol açtığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala