bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,663.59 0.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.72 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 571.04 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 163.15 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516309 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46441 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150201 3.55%

Arjantin Merkez Bankası Kripto Platformlarını İnceliyor

arjantin merkez bankasi kripto platformlarini inceliyor

Arjantin Merkez Bankası, yüksek getirileri üzerinden birkaç kripto para platformunu araştırdığını açıkladı. Yakın tarihli bir açıklamaya göre, Merkez Bankası bu soruşturmayı yürütmek için aldığı tüm önlemleri sıraladı. Açıklamada, bu çemberdeki şirketlerin çoğunun dijital varlık ve kripto ile ilgili yatırımlarla uğraştığı belirtildi. 

Merkez Bankası ayrıca, kamu üyelerini kendilerine yüksek getiri sağlayan platformlar hakkında bilgilendirmeye de başladı.

arjantin merkez bankasi kripto platformlarini inceliyor 2

Arjantin Merkez Bankası, Hizmetleri Durdurma Talimatı Verdi

Arjantin Merkez Bankasına göre, halk bu platformlarda alım satım yapmanın risklerini henüz tam olarak bilmiyor. Aynı şekilde, platformların sahip olduğu risk türünü tespit edecek araçlara sahip olmadığını da söylüyor. 

Ayrıca, ülkenin bazı bölgelerindeki kripto platformları, kullanıcılara sağlayabileceklerinden daha yüksek bir getiri vaat ettikleri için düzenleyiciler tarafından ağır cezalara tabi tutuluyorlar. 

Kısa bir süre önce paylaşılan bir rapor, bu şirketlerin çoğunun, daha fazla kullanıcıyı platformlarına çekmek için kampanyalar ve reklamlar başlatmak için sosyal medyaya yöneldiğini ortaya koydu. Banka, kamuoyuna şu anda sadece La Roja ve Catamarca‘dan şirketlerle ilgilendiğini bildirdi.

Neden olarak ise, yatırımcıları yasadışı kâr amaçlı yatırımlarına çekmek için çok uğraşılması gösterildi. Arjantin, kripto dolandırıcılığından payına düşeni almış olsa da, bu kötü niyetli faaliyetlerin sayısı yılın başından bu yana hızla artmış durumda. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala