bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,509.55 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,951.44 2.01%
bnb
BNB (BNB) $ 571.24 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 162.03 0.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517054 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464099 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150034 4.41%

Arjantin Lisanssız Madencilere Baskıyı Artırıyor

Arjantin Lisanssiz Madencilere Baskiyi Artiriyor

Her ne kadar Ethereum, Merge sonrası madencilik faaliyetlerini sonlandırsa da Bitcoin ve Ethereum Classic gibi ağlar, aktif olarak çalışmaya devam ediyor. Öyle ki Bitcoin madencilik zorluğunun giderek zorlaştığı göz önüne alındığında bu çalışmaların giderek arttığı da söylenebilir. Ülkeler ise bu durumda rahatsız olabiliyor. Yapıları gereği fazla enerji tüketen madencilik cihazları, bazı lisanslara tabî tutuluyor. Arjantin ise bu konuda hassas olan ülkelerden biri. Bu konuda araştırmalarını sürdüren ülke, operasyonlarını bildirmemiş bir madencilik tesisi daha buldu.

Arjantin Lisanssiz Madencilere Baskiyi Artiriyor

Arjantin Madencileri Lisans Almaya Zorluyor

Arjantin‘in vergi dairesi (AFIP), faaliyetlerini düzgün bir şekilde beyan etmeyen başka bir kripto madenciliği tesisini ortaya çıkardı. Bu tesisi tespit ettikten sadece birkaç gün sonra ise madencilik operasyonlarını aktif olarak araştırmaya devam ettiği mesajını kamuoyu ile paylaştı.

AFIP yaptığı açıklamada, kripto madenciliği çiftliğinin yılda tahmini 100.000 dolar üretmek için yeterli donanıma sahip olduğunu vurguladı. AFIP’in açıklaması, ticari faaliyetleri için kurallara uymayan kripto madenciliği tesislerine yönelik baskıyı bir kez daha gündeme getirdi.

AFIP, madencilere uyguladığı baskı kapsamında aktif vergilendirme ve lisans ücreti gibi konularda sık sık eleştiriliyor. Kurum ise bu eleştirilere karşın, yaptıklarını sürdürülebilirliği artırmak için uyguladığını söylüyor.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala