bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,617.04 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.52 2.68%
bnb
BNB (BNB) $ 594.43 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 155.39 0.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536201 0.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449951 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156895 3.30%

Andorra, Kripto ve Blockchain’i Benimsemeye Başladı

andorra kripto ve blockchaini benimsemeye basladi

Birçok ülke kripto para konusunda yeni çalışmalar yürütmeye başladı. Bu ülkelerden biri de Andorra oldu. Resmi adıyla Andorra Prensliği olan mikro devlet Andorra, kripto para ve Blockchain için oluşturduğu Dijital Varlıklar Yasasını onayladı. 

Andorra’dan Kripto ve Blockchain’e Yeşil Işık

Andorra Genel Konseyi, kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi için düzenleyici bir çerçeve olan Dijital Varlıklar Yasasını onayladığını açıkladı.

andorra kripto ve blockchaini benimsemeye basladi

Kanun iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm, kapalı bir sistemde değiş tokuş edilebilen dijital paranın veya “programlanabilir egemen paranın” oluşturulmasıyla ilgili. Aslında bu, Andorra devletinin kendi tokenini oluşturabileceği anlamına geliyor.

Kanunun ikinci bölümünde, dijital varlıklar finansal araç olarak görülüyor. Ülke, Blockchain ve dağıtılmış defter teknolojilerinin düzenlenebileceği bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.

21Million’un CEO’su Paul ADW, Andora’nın onaylanmış yasa tasarısı hakkındaki şu açıklamalarda bulundu:

Andorra, daha kolay ve daha şeffaf hale getiren bazı yasal açıklamalar sunarak yeni işletmeleri ülkeye getirmek istiyor. Bu yasayı yetenekleri ve girişimcileri ekonomiye çekmenin bir yolu olarak görüyor.

Bir blog yazısında Paul ADW, Andorra’nın Bitcoin standardını benimseyebileceğini, Bitcoin’i yenilenebilir enerjiyle çıkarabileceğini, Bitcoin’i yedek bir varlık olarak alabileceğini ve dünyanın her yerinden Bitcoin merkezli şirketleri ağırlayabileceğini aktardı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala