bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,840.91 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.79 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 576.03 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 177.54 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513869 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467395 2.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151478 1.19%

Almanya, Worldcoin kripto projesini soruşturma altına aldı

almanya worldcoin kripto projesini sorusturma altina aldi

Alman yetkililer, hassas veri kullanımı üzerine endişeleri gündeme getiren Worldcoin isimli kripto para birimi projesine dikkat çekti. Bavyera Eyaleti Veri Koruma Denetleme Ofisi, projenin nasıl işlediği ve özel verileri nasıl kullandığı konusundaki soruları yanıtlamak üzere bir inceleme başlattı.

Worldcoin Kripto Projesi ve Biyometrik Verilerin Kullanımı İnceleme Altında

Alman yetkililer, gizlilik endişeleri nedeniyle Worldcoin adlı kripto para birimi projesini yakın markaja aldı. Bavyera Eyaleti’nin Veri Koruma Gözetim Ofisi, hassas veri kullanımı konusundaki kaygıları temel alarak geçtiğimiz yıl bu projenin incelemesini başlattı.

Bavyera düzenleme kuruluşu, Avrupa Birliği veri koruma yasaları çerçevesinde Worldcoin üzerinde denetim gerçekleştiren ana merciidir. Reuters‘in haberine göre, bu kuruluşun başkanı Michael Will, “Bu teknolojilerin, ilk etapta finansal bilgi transferi için geliştirilmiş veya iyi bir şekilde incelenmiş olduğu düşünülemez” şeklinde açıklama yaptı.

Son olarak Michael Will, Worldcoin’in hassas biyometrik verileri nasıl kullandığına dair kullanıcılara “eksiksiz ve net” bilgi sağlama konusunda rıza oluşturmanın da büyük bir risk olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala