bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,908.93 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.74 5.37%
bnb
BNB (BNB) $ 580.20 1.95%
solana
Solana (SOL) $ 168.67 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52365 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482033 5.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156097 4.30%

ABD’li Vekil Tornado Kararlarının Açıklanmasını İstedi

abdli vekil tornado kararlarinin aciklanmasini istedi

Hazine’nin yaptırım gözlemcisi, Tornado Cash’in bu ayında başlarında Kuzey Kore destekli hack grubu olan Lazarus Group’un çaldığı milyonlarca kripto parayı aklamasına yardımcı olduğu iddiaları üzerine Tornado’ya yaptırım uygulamıştı. ABD’li vekil, uygulanan bu yatırımların açıklanmasını talep etti.

ABD Kongre Üyesi Tornado Cash Konusunda Şeffaflık Talep Etti

ABD Kongre Üyesi Tom Emmer, ABD Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlık Kontrol Ofisi’nden (OFAC) Salı günü tweet atılan bir açık mektupta kripto para karıştırıcısı olan Tornado Cash’in yaptırımlarının açıklanmasını talep etti. Hazine Bakanlığı’nın yaptırım gözlemcisi olan Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC), Tornado Cash’i Kuzey Kore’nin Lazarus Group hack grubundan son iki veya üç yıl içinde çeşitli saldırılardan elde edilen milyonlarca dolarlık kripto para birimlerinin aklanmasına yardımcı olmak için kullanıldığını belirtmişti.

abdli vekil tornado kararlarinin aciklanmasini istedi 2

Salı günü yazılan mektupta Emmer, eklenen adreslerin bazılarının belirli bir kişi veya kuruluşlardan ziyade akıllı sözleşme ve açık kaynaklı yazılımlara bağlı olması nedeniyle bu yaptırımların “önceki OFAC yaptırım emsallerinden farklılık” gösterdiğini belirtti. Son olarak Tornado Cash yaptırımları kripto cüzdanlarını ve işletmeleri hedef alan uzun bir yaptırım listesine sahipti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala