bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Tornado Cash Yaptırımı

ABD Hazine Bakanliğindan Tornado Cashe Yaptirim

Kripto para sektöründe adını genellikle dolandırıcılık ve hack saldırıların ile birlikte andığımız Tornado Cash, bu sefer sert bir kayaya tosladı. Öyle ki ABD Hazine bakanlığı, adres karıştırıcı Tornado Cash’ı ve bazı Ethereum adreslerini yaptırım listesine ekledi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Tornado Cash Yaptırımı

ABD Hazine Bakanlığı, Tornado Cash’i Yaptırım Listesine Ekledi

ABD Hazine Bakanlığı, Pazartesi günü tüm Amerikalıların merkeziyetsiz kripto karıştırma hizmeti Tornado Cash kullanmasını yasakladı. Yaptırım ihlallerini önlemekle görevli bir Hazine gözlemcisi olan Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC), Tornado Cash’i Özel Olarak Sınırlandırılanlar listesine ekledi. Yaptırım uygulanan bu kişiler, kuruluşlar ve kripto para adreslerinin bir listesine dahil olan Tornado’ya erişmek artık bir suç. Diğer taraftan tüm ABD’li kişi ve kuruluşlarının Tornado Cash veya protokollerine bağlı Ethereum adreslerinden herhangi biri ile etkileşime girmesi ise yasak.

Tornado Cash’in Ronin ve Harmony gibi büyük hack’lerle olan ilişkisi, özellikle de Hazine’nin Kuzey Kore’nin Lazarus Grubuna kâr sağlayacağını belirlediği göz önüne alındığında, oldukça kritik bir konuma sahipti. Yaşanan son saldırılar sonrası Tornado Cash üzerinden aktarılmaya devam edilen çalınmış varlıklar, artık Hazine tarafından takip edilecek. Ancak Tornado Cash’ın sahip olduğu protokol, varlıkların miktarlarını parçaladığından protokol üzerinden geçen herhangi bir varlık otomatik olarak anonimleşiyor. Ancak bu yaptırım, protokolden çıkan “herhangi” bir varlığı yasa dışı olarak sınıflandırıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala