bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,627.78 1.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.23 1.65%
bnb
BNB (BNB) $ 579.16 1.83%
solana
Solana (SOL) $ 149.27 2.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523102 3.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44204 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150888 3.85%

ABD Kongre Üyesi, CDBC’nin Piyasaya Sürülmesini Engellemek İstiyor

kuzeydogu avustralyadaki bolge cdbc calismasi baslatti

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) yakından ilgileniyor. Bu kez CBDC’lerin piyasaya sürülmesini engellemek istiyor. Çıkan haberlere göre; Amerika Birleşik Devletleri Kongre Üyesi Tom Emmer, Federal Rezerv’in (Fed) merkez bankası dijital para birimi çıkarmasını engellemeye çalışan yeni bir yasa tasarısı sundu.

ABD Kongre Üyesi, CDBC’nin Piyasaya Sürülmesini Engellemek için Yasa Tasarısı Sundu

Amerika Birleşik Devletleri Kongre Üyesi Tom Emmer, Fed merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarmasını engellemeye çalışan yeni bir yasa tasarısını sundu. Emmer yaptığı bir paylaşımında CBDC Gözetim Karşıtı Devlet Yasası olarak adlandırılan yasa tasarısının ABD vatandaşlarının mali mahremiyetini korumayı amaçladığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Kongre Üyesi Tom Emmer, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Doların herhangi bir dijital versiyonu, Amerika’nın mahremiyet, bireysel egemenlik ve serbest piyasa rekabet gücü değerlerimizi desteklemelidir. Daha azı, tehlikeli bir gözetleme aracının geliştirilmesine kapı açar.

Tasarı, para politikasını uygulamak ve ekonomiyi kontrol etmek için bir CBDC kullanmanın yanı sıra Fed’in herhangi birine dijital dolar vermesini engellemeyi amaçlıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala