bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,902.93 2.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,106.19 5.37%
bnb
BNB (BNB) $ 582.15 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 173.62 7.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52437 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.485087 4.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156179 4.35%

ABD Hazine Bakanlığı, Dijital Dolar Kullanımını Araştırıyor

ABD Hazinesi'nin raporu kriptoyu işaret eden okları dağıttı

Blockchain teknolojilerinin yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte hükümetler Blockchain destekli merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri üzerinde çalışmalarına hız verdi. Bu noktada ABD Hazine Bakanlığı, potansiyel bir dijital doların perakende işlemlerini en fazla derecede gizli ve anonim tutmanın yöntemlerini araştırıyor.

ABD Hazine Bakanlığı, Dijital Dolar Kullanımının Gizli Tutulabilmesini İnceliyor

ABD Hazine Bakanlığı’nın potansiyel bir dijital doların perakende işlemlerini en fazla derecede gizli ve anonim tutmanın yöntemlerini keşfettiğini belirten ABD Hazine Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Graham Steele, Amerika’nın bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) çıkarmaya yönelik kararı henüz netleşmediğini dile getirdi. Steele, Salı günü Teksas’ta gerçekleştirilen Transform Payments USA 2023 Konferansı’nda şu ifadeleri kullandı:

Herhangi bir olası perakende CBDC’nin yapısını belirlerken, gizlilik ve anonimliğin ne kadarının korunabileceğini düşünmek ve Gizlilik Artırıcı Teknolojiler (PET’ler) dahilindeki teknolojileri ve metodolojileri keşfetmek hayati öneme sahip. Bu tür teknolojiler, işlem gizliliğinin yanı sıra, şeffaflık ve izlenebilirlik sağlamada kritik bir rol oynuyor.

Bununla birlikte Steele, perakende bir CBDC’nin olası risklerini, özellikle de banka kaçışı riskini de vurguladı. ABD’deki son finansal karışıklığın “mevduat hareketlerine olanak sağlayan teknolojinin hızla geliştiğini” ve bu durumun da panik bazlı hızlı fon hareketlerinin riskini yükselttiğini belirtti. Steele, ABD CBDC’sinin potansiyelini değerlendiren ABD Hazine Bakanlığı’nın bir çalışma grubunun “küresel finansal liderlik, ulusal güvenlik ve gizlilik, yasa dışı finans ve finansal dahil etme konularındaki politika hedeflerini incelediğini” dile getirdi.

Steele bu açıklamalarını yaparken, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Salı günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde ifade verdi ve milletvekillerine, menkul kıymet olmayan dijital varlıklar ve sabit değerli paralarla ilgili spot piyasa gözetimindeki düzenleyici eksikliklere karşı hala mesafeli olduğunu belirtti. Yellen, kripto sektörünün “geniş kapsamlı bir federal önlem paketine ihtiyacı olduğunu ve böyle bir paketin oluşturulup oluşturulamayacağını görmek için Kongre ile iş birliği yapmayı memnuniyetle karşılayacaklarını” ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala