bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,772.09 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.58 0.47%
bnb
BNB (BNB) $ 589.14 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 0.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528903 0.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457972 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159936 0.95%

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Enflasyon Hakkında Konuştu

abd hazine bakani janet yellen enflasyon hakkinda konustu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Uluslararası Para Fonu’nda (IMF) bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda Yellen, ABD Merkez Bankası (Fed) politikalarına ve enflasyon konusuna değindi.

Yellen’den Enflasyon ve Faiz Kararı Açıklaması

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, daha fazla mevcut rezervin daha fakir ülkelere yönlendirilmesi gereken şu anda, Uluslararası Para Fonu Özel Çekme Hakları rezervlerinin üye ülkelere başka bir tahsisini uygun görmediğini açıkladı.

Yellen, düzenlediği basın toplantısında, Hazine’nin ABD Kongresi’nden daha düşük ve orta gelirli ülkeler için IMF fonlarına 21 milyar dolar borç vermek için izin istediğini ve onay almayı umduğunu belirtti.

ABD ile birlikte Avrupa’nın da ciddi bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğunu söyleyen Yellen, doların gücünün ekonomik farkındalıklarını yansıttığını da açıkladı.

ABD’nin yüzde 2 enflasyon hedefini de desteklediğini açıklayan Janet Yellen, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu konuda attığı adımları desteklediğini ancak Amerika Birleşik Devletleri’nin parasal sıkılaştırmanın etkilerini yakından takip ettiğini de belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala