bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,381.98 2.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.44 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 601.53 3.14%
solana
Solana (SOL) $ 135.89 0.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513348 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454858 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142851 1.43%

Bitcoin, Türkiye İçin Umut Olabilir Mi? Adidas ve Coinbase Ortaklığı

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla bu hafta Kripto Bülten‘de Michael Saylor’ın Bitcoin’in Türkiye için umut olduğu yönündeki açıklaması, Elektrikli Otomobil Markasının araçlarını NFT olarak satışa çıkarması ve El Salvador’un Bitcoin Şehri açıklamasına kadar birçok önemi konudan bahsedildi.

Nelerden Bahsedildi?

-Popüler Bitcoin savunucularından MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in Türkiye için umut olduğu düşüncesini tekrarladı. Saylor daha önce de bu duruma vurgu yapmıştı. Merkez Bankasının faiz kararının ardından dolar ve euro’da yeni rekorlar görülmüştü. 

-Elektrikli araçların varlığı giderek artarken, yeni markalar da Türkiye pazarına giriyor. Çinli Skywell de bu markalardan biri. Ulu Motor tarafından getirilen elektrikli Skywell ET5, Türkiye yollarına iniyor. Şirketten yapılan duyuruya göre; Türkiye’ye gelmeden 100’ün üzerinde ön sipariş alan marka, sınırlı sayıdaki otomobilini NFT ile dijital sanat eserine dönüştürecek. Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşecek bu işlem ile ülkede satışa sunulacak sınırlı sayıda SKYWELL ET5, eşsiz hale gelerek koleksiyon değeri kazanacak. Bu sayede değeri her geçen gün artan bir otomobil halini alacak.

-Bitcoin deyince elbette El Salvador’dan bahsetmemek olmaz. Devlet Başkanı Nayib Bukele bu kez de,, konferansların düzenlendiği, endüstrinin uzmanlarını ve kripto varlık severleri doğaçlama olarak buluşturan bitcoin haftasında açıklamalarda bulundu.  El Salvador’da,, Bitcoin destekli tahvillerle finanse edilen,, dünyanın ilk “Bitcoin Şehri”ni kurmayı planladığını söyledi. Bukele şehrin; konut ve ticaret alanları, restoranlar, havaalanı, liman ve demiryolu hizmeti de olan tam teşekküllü bir metropol olacağını söyledi. 

Kripto para ve Blockchain dünyası her gün yapılan bir başka ortaklık ile büyüyor ve gelişiyor. Son olarak ünlü spor giyim markası Adidas da, Twitter üzerinden kripto para borsası Coinbase ile ortaklığını duyurdu.Ortaklıkla ilgili henüz ayrıntı paylaşılmadı. Fakat Adidas’ın Coinbase ile olan işbirliği,, markanın NFT ve metaverse sektöründe bazı planlarının olabileceğinin sinyalini veriyor

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala