bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,606.04 1.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.46 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 592.96 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 136.78 0.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514203 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457965 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143511 0.94%

Melis Hazal Karagöz ile Kripto Bülten’de Haftanın Öne Çıkan Başlıkları

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla gerçekleştirilen Kripto Bülten’in yeni bölümü yayınlandı. Geçen haftanın öne çıkan başlıkları arasında; İstanbullulara dijital cüzdan hizmeti, Dijital Türk Lirası ve Dijital Euro çalışmaları yer aldı.

Konu Başlıkları:

  • İstanbullulara dijital cüzdan hizmeti
  • Dijital Türk Lirası ile ilgili çalışmalar
  • Dijital Euro çalışmaları
  • Bitcoin gelişmeleri ve NFT haberleri

Nelerden Bahsedildi?

-Proje kapsamında, belediye tarafından İstanbullulara dijital cüzdan hizmeti sunulacak. Bu şekilde vatandaşlar hizmet aldıkları birimlerdeki tüm verilere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecek. Bu Blokzincir Projesi sayesinde, evrak ve belge temini konusunda da kolaylık sağlanmış olacak.  Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre; Proje ilk etapta İSKİ, İGDAŞ ve İSMEK’te hayata geçirilecek.

-Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda blokzincir tabanlı dijital Türk lirasının 2022 yılında uygulamaya konulacağı açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, dijital türk lirası için geniş katılımlı pilot testler yapılacak.

-Twitter, geçtiğimiz ay yeni NFT özelliklerini duyurmuştu. Şimdi  Twitter, NFT’lerle ilgili yeni özellikleri deniyor. Bu özelliklere göre kişinin NFT koleksiyonları ve detayları artık profilde görüntülenebilecek. “Koleksiyon” sekmesinden kişinin sahip olduğu NFT’ler incelebilecek ayrıca NFT görselleri büyütülerek detaylarına bakmak da mümkün olacak. Aynı zamanda ünlü sosyal medya platformu Reddit de NFT’ler için yeni bir platform geliştirmeye hazırlanıyor. San Francisco merkezli şirket, milyonlarca kullanıcının NFT basmasına ve alım satım yapmasına olanak sağlayacak bir platform için backend geliştirici arıyor.

-Yakın bir zamanda Steam, NFT ve kripto para içerikli oyunları yasaklamıştı. Bu yaklaşım tepki çekti. Hatta öyle ki; son olarak kripto destekçileri ve Blockchain tabanlı oyun geliştiricileri Steam’in kripto ve NFT oyunlarına yönelik bu yasağını protesto etti. Ayrıca kripto oyun geliştiricisi ve Web3 savunucusu Fight for the Future girişimi de bu karara karşı çıkıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala