bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,198.40 2.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.82 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 568.09 3.59%
solana
Solana (SOL) $ 128.91 4.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49492 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430497 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134488 5.01%

Galaxy’nin Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

galaxy yatirimlari

Bu yazımda Galaxy’nin 2023 yılının ilk çeyreğindeki kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Galaxy, dijital varlık sektöründeki yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamak için finansal hizmetler ve kapsamlı bir ürünlerden oluşan paketler sunuyor

Galaxy gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erkenden yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Galaxy’nin 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Galaxy’nin 5 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- Candy Digital

Candy, taraftarlar ve koleksiyoncular için benzersiz NFT’ler sunan ve onlara spor, kültür ve eğlence sevgilerini arttırmak için NFT alma ve satma olanağı sağlayan yeni nesil bir dijital koleksiyon şirketi.

Candy Digital, 5 Şubat’ta gerçekleştirilen yatırım turuna Galaxy liderlik etti.

Candy Digital, NFT kategorisinde faaliyet gösteriyor.

2- Superplastic

Superplastic, dünyaca ünlü sanatçılardan ve influencer’lardan oluşan bir liste oluşturan ve yöneten küresel bir eğlence markasıdır. Superplastic’in iş ortakları arasında Gucci gibi Fortnite gibi önde gelen platformlar yer alıyor. Superplastic, dijital ve fiziksel kesişiminde birçok işbirliği bulunuyor. Superplasctic, lüks sanat oyuncakları, müzik, moda ve Web3 alanlarında lider konumda.

Superplasctic, 15 Şubat’ta Galaxy‘nin de katıldığı Seri A yatırım turunda 20 milyon dolar topladı. Yatırım turuna Amazon Alexa Fund liderlik etti ve Animoca Brands, Sony Financial Ventures, GV Google Ventures gibi önde gelen risk sermayedarları da yer alıyor.

Superplastic, NFT kategorisinde faaliyet gösteriyor.

3- Chaos Labs

Chaos Labs, kripto protokollerinin kullanıcı fonlarını korurken risk yönetimini ve sermaye verimliliğini optimize etmesini sağlayan ilk otomatik, zincir içi ekonomik güvenlik sistemidir.

Chaos Labs, 21 Şubat’taki tohum yatırım turuna Galaxy de katıldı. Toplamda 20 milyon dolarlık finansman toplanan yatırım turuna Jump CryptoAvalanche FoundationUniswap Labs VenturesPolygon FundCoinbase VenturesOpenSea Ventures gibi önde gelen kripto para şirketleri de katıldı. 

Chaos Labs, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

4- Gyroscope

Gyroscope, esnek Defi altyapısı üzerine inşa edilmiş varlık destekli bir stabilcoin geliştirmektedir. Çeşitlendirilmiş bir rezerv ve bağımsız para politikasından yararlanmaktadır. Gyroscope Ethereum ağında piyasaya sürülmeden önce test amacıyla Polygon’da beta sürümünü yayınladı. Test sürümünde Gyroscope protokolünün kontrolü geliştirici ekip FTL Labs’in elinde. Gyroscope’un ana sürümü Ethereum’da yayınlandıktan sonra kontrol gücü, merkezsiz bir yapı olan DAO’nun ellerinde olacak.

Gyroscope, 9 Mart’ta duyurduğu tohum yatırım turunda aralarında Galaxy‘nin de yer aldığı yatırımcılardan 4,5 milyon dolar topladı.

Galaxy, stabilcoin kategorisinde faaliyet gösteriyor.

5- OP3N

2021 yılında EST Media Holdings’in bünyesinde kurulan OP3N, Web2 ve Web3’ün en iyilerini sohbet, ticaret, topluluk ve benzersiz deneyimleri bir sohbet SuperApp’inde birleştiren bir platformdur. OP3N, NFT’lerin yaratılmasından basımına ve topluluk oluşturmaya kadar tüm süreçlerini entegre eden süper bir uygulama.

OP3N, Galaxy‘nin de aralarında yer aldığı yatırımcılardan 100 milyon dolar değerlemeyle 28 milyon dolar yatırım aldı.

OP3N, sosyal medya kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala