bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,022.89 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.46 4.37%
bnb
BNB (BNB) $ 592.58 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 134.69 5.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515852 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454412 3.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142241 5.27%

Avustralya Merkez Bankası, Artık CBDC’ye Sıcak Bakıyor

rba

Avustralya Merkez Bankası, blockchain tabanlı bir CBDC üretmenin faydalarını araştırıyor. Merkez bankası başkanı Philip Lowe de bu araştırmaları doğruladı.

Kripto para endüstrisinin büyümesi ve pandemi süreciyle beraber, Avustralya Merkez Bankası, CBDC başlatma fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Philip Lowe yaptığı açıklamada, kuruluşun konuyla ilgili araştırma yaptığını ve faydalarının analiz edildiğini ifade etti.

CBDC Dönemi

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, birçok ülkenin merkez bankası, CBDC konusunda çalıştıklarını ve araştırmalarına devam ettiklerini açıklamıştı. Hatta Çin bu konuda oldukça önde. Bank of International Settlement’in araştırmalarına göre merkez bankalarının %80’i CBDC hakkında araştırma yapıyor. Ancak Avustralya Merkez Bankası bunlardan birisi değildi. Görünüşe göre Avustralya Merkez Bankası’nın planları değişiyor. Lowe konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Teknolojinin yeni olanaklar yarattığı bir başka konu da dijital para birimleri. Avustralya Merkez Bankası, bir CBDC için teknoloji ve politika etkileri konusunda araştırma yürütüyor.”

Lowe ayrıca bankaların ilerleyen yıllarda büyük miktarlarda transfer yaparken, fiat para yerine CBDC kullanılabileceğini belirtti.

 

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala