bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,844.11 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,215.91 1.61%
bnb
BNB (BNB) $ 592.83 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 137.79 0.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51492 0.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457137 0.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143491 2.30%

Moody’s, Coinbase’in Kredi Notunu Düşürdü

Moodys Coinbasein Kredi Notunu Düşürdü

Kripto para borsaları günümüzde kripto alım satım platformlarından çok daha fazlası. İşlem hacmi ve kullanıcı trafikelerinde geleneksel finans ve borsalara kafa tutan merkezi kripto para borsaları, doğal olarak dalgalanmalardan da daha çok etkileniyor. Bu noktada kripto ve küresel piyasaların yaşadığı düşüşten en çok etkilenen şirketlerden birisi de Coinbase oldu. Bu konuda küçülmeye giden borsa, bir darbe de Moody’s‘ten aldı.

Moody's, Coinbase'in Kredi Notunu Düşürdü

Moody’s, Coinbase’in Borcu ile Birlikte Kredi Notunu da Düşürdü

Bono ve tahvillerin kredi derecelendirmesi konusunda uzman isimler arasında yer alan Moody’s, ticari ve kamu işletmelerinin çıkardığı bono benzeri ürünler üzerinde uluslararası finansal araştırmalar sağlıyor. Bu noktada şirketlin kredi notu, küresel olarak oldukça kritik bir öneme sahip.

Coinbase’in Moody’s tarafından kredi notunun Ba1‘den Ba2‘ye düşürülmesi, borsanın geleceği açısından oldukça kritik. Moody’s’e göre, Coinbase’in 2028 ve 2031’de vadesi gelen 2 milyar dolarlık üst düzey garantili bonoları vardı. Kurumsal Aile Derecelendirme borcunun ne olduğunu ise belirtmedi.

Moody’s yapılan bu not indiriminin “son aylarda kripto varlık fiyatlarında meydana gelen keskin düşüşler ve azalan müşteri ticaret faaliyeti nedeniyle Coinbase’in önemli ölçüde zayıf gelir ve nakit akışı üretimini yansıttığını” sebebiyle yapıldığını vurguladı.

Son olarak Moody’s’in 14 Haziran’da yaklaşık 1.100 çalışanının işten çıkarılacağını duyurmasına rağmen Coinbase’in karlılığının devam edeceğini beklediğini belirtelim.

Coinbase’in hisseleri ise içeriğimizin yazım tarihi itibarıyla 58.88 dolardan işlem görüyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala