bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,509.55 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,951.44 2.01%
bnb
BNB (BNB) $ 571.24 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 162.03 0.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517054 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464099 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150034 4.41%

17 Milyon Dolarlık FalconX İşlemi Alameda Transferi Sanıldı

Alameda

Kripto sektörüne oldukça kötü etki eden FTX ve Alameda krizi, yaşanan gelişmeler ile sıcaklığını korurken panik yaratmaya da devam ediyor. Öyle ki konu ile hiçbir alakası olmayan işlemler dahi bu durum sebebi ile şüpheli olarak etiketlenebiliyor. Bunun benzer bir örneği de kısa bir süre önce FalconX işlemi sırasında gerçekleşti. Yapılan işlem Nansen ve Etherscan tarafından yanlışlıkla Alameda’nın işlemi olarak etiketlendi.

17 Milyon Dolarlik FalconX Islemi Alameda Transferi Sanildi

Alameda’nın Adı Dokuza Çıktı, FalconX İşlemli Üzerine Kaldı

Blockchain zincir üstü takip şirketi Nansen, Alameda Research‘e ait olarak etiketlenen cüzdanlardan Cuma öğleden sonra 17 milyon dolarlık bir USDC transferi tespit ettiğini açıkladı. FTX ve Alameda fonlarının son yetkisiz transferleri ışığında alarmları tetiklenen Nansen ve Etherscan, birçok kurumu da alarma geçirdi. Ancak Alameda olarak etiketlenen cüzdan, kurumsal kripto borsası FalconX’e ait ve hem Nansen hem de Etherscan tarafından yanlış bir şekilde Alameda’ya ait olarak etiketlenmişti.

Yaşanan trajikomik hatanın ardından FalconX‘den açıklama geldi ve bu işlemin ağın kendi kurumsal işlemi olduğunu açıkladı. Ancak yaşanan bu olay sektörün Alameda ve FTX krizinden ne kadar etkilendiğinin bir göstergesi daha oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala