bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,716.07 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.05 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 592.10 0.48%
solana
Solana (SOL) $ 145.39 1.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529516 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460812 1.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160677 0.85%

Yuga Labs, OpenSea’den çekiliyor

yuga labs onemli bir ismi daha yonetici olarak ise aldi 2

NFT dünyasının içerik yaratıcıların telif haklarına ilişkin tartışmalar sürüyor. OpenSea‘nin telif aracını kaldırmasına Yuga Labs’ten tepki geldi. Yuga Labs, platformu terk edeceğini duyurdu.

nftleri calinan koleksiyoncudan openseaye dava1

Yuga Labs’ten OpenSea’ye tepki

Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) yaratıcılarından Yuga Labs, OpenSea’den çekildiğini duyurdu. Yuga Labs’ın kararında OpenSea‘nin telif yaptırımlarını kaldırması etkili oldu. Yuga Labs’ten yapılan açıklamada, tüm yükseltilebilir sözleşmeler ve yeni koleksiyonlar için OpenSea desteğinin geri çekileceği bildirildi. OpenSea, zinciriçi telif uygulama aracı olan operatör filtresinin yakın zamanda kaldırılacağını duyurmuştu.

Yuga Labs CEO’su Daniel Alegre, X üzerinden bir duyuru paylaşarak şirketin OpenSea’nin Seaport marketplace akıllı sözleşmesini kullanımını kademeli olarak sonlandıracağını belirtti. Alegre, “Yuga, içerik oluşturucuların telif haklarının korunmasına inanıyor” ifadesini kullandı. Yuga Labs’ın çekilme işleminin Şubat 2024’e kadar tamamlanması hedefleniyor.

Operatör filtresi, Kasım 2022’de kullanıma sunulmuştu. Böylece ikincil NFT satışlarında yalnızca içerik oluşturucularına telif hakkı uygulayan pazarlara kısıtlama uygulanıyordu. Bu adım ile Blur gibi platformlar filtreye takılıyordu. OpenSea, ekosisteminden gelen tepkiler ve platformların aracı atlayabilmesini gerekçe göstererek ağustos ayında kullanımdan kaldırılacağını bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala