bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93 0.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 577.96 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 173.29 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521251 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153271 1.34%

YouTuber Scuba Jake, Kripto Dolandırıcıları Tarafından Hacklendi

youtuber scuba jake kripto dolandiricilari tarafindan hacklendi

Son zamanlarda kripto dolandırıcılıklarının hızla arttığını görüyoruz. Kripto para birimlerinin benimsenmesi arttıkça, kötü niyetli aktörler de bu alanda kendine daha fazla fırsat arar oldu. Kripto dolandırıcıları, projelerin yanında ünlü kripto yatırımcılarını da hedeflemeye başladı. Son olarak dünyaca ünlü YouTuber Scuba Jake de kripto hackerları tarafından saldırıya uğradı.

YouTuber Scuba Jake’in Kanalı Hacklendi

2011 yılında YouTube kanalı kuran ve şu anda 13 milyondan fazla abonesi ve 1,75 milyar görüntülenmesi bulunan Scuba Jake, kanalının hacklendiğini doğruladı.

Jake, kripto dolandırıcılarının kanalı ele geçirdiğini ve Bitcoin’i içeren sahte bir eşantiyonda takipçileri dolandırmaya çalıştığını bildirdi.

Finbold‘a göre, dolandırıcılar sahte kripto çekilişi yaparak kullanıcılardan kripto çaldılar. Dolandırıcılar kullanıcılara QR kod paylaşarak Bitcoin hesabına kriptoları yatırmalarını istediler. 

Blockchain.com’a göre paylaşılan Bitcoin cüzdanı, oluşturulmasından bu yana dört işlem kaydetti. Cüzdan toplam 1.0107 BTC aldı ve aynı miktar paraya çevrildi. 

Ekran Resmi 2022 09 11 10.25.09

Dolandırıcı Scuba Jake’in kanalının ismini ‘MicroStargey US’ olarak değiştirdi ve MicroStrategy’yi taklit etmeye başladı. Kullanıcılar, Michael Saylor’dan bir ödül veya daha yüksek getiri alacaklarını düşünerek, kripto para birimlerini paylaşılan adrese göndermeye başladı.

Genel olarak, YouTube’dan yararlanarak yapılan kripto dolandırıcılıkları, yüksek profilli bireyleri ve kuruluşları hedef haline getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala