bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,908.66 6.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,022.74 4.33%
bnb
BNB (BNB) $ 585.84 3.08%
solana
Solana (SOL) $ 155.05 7.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519736 2.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452795 4.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153815 4.76%

Vitalik Buterin’e göre Ethereum’da 2 risk mevcut

vitalik

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum ağına dair en büyük endişelerini dile getirdi. Vitalik’e göre, piyasadaki durgunluk ve yapay zeka riskleri Ether’in karşı karşıya olduğu tehditlerin başında geliyor.

Farcaster’da bir kullanıcının sorusunu yanıtlayan Vitalik Buterin, Ethereum’un geleceği için en çok neden endişelendiğini şu sözlerle açıkladı:

“Kriptonun durgunlaşması, gizlilik ve açık internet altyapısı gibi şeylerin kaybolma riski.”

Başka bir kullanıcı da benzer bir soru sorarak 29 yaşındaki Kanadalı-Rus geliştiricinin genellikle ne düşündüğünü yani zihninin hangi düşüncelerle meşgul olduğunu merak etti.

Vitalik ise yapay zeka ile ilgili konuları, yani yapay zekanın ilerlemesinden kaynaklanan varoluşsal riskleri ve “Ethereum topluluğunun bu konularla nasıl ve ne şekilde verimli bir şekilde ilgilenebileceğini zihninde bir tartışma konusu yaptığını açıkladı. Ayrıca kriptoya ilham veren merkezi olmayan idealler yerine, “21. yüzyılın büyük tekno-politik sorunlarının önümüzdeki on yıl içinde yapay zekada ne olacağına karar verilmesinden kaynaklanacağını” vurgulayarak bu konuda endişe duyduğunu da sözlerine ekledi.

“Umarım Meta kadar büyük olur”

Yapay zeka dehası Sam Altman tarafından kurulan kripto destekli bir kimlik protokolü olan Worldcoin’in bu yıl piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra Buterin, “insanların gerçekten insan olduklarını kanıtlayabilmeleri için gerçekten iyi bir kişilik kanıtı sistemine” duyulan ihtiyaç hakkında görüşlerini bildirmişti.

Öte yandan Buterin, Farcaster ve Lens Protokolü gibi Ethereum oturum açma seçenekleri kullanılarak oluşturulan merkezi olmayan sosyal medya platformları için övgülerini paylaştı ve “Umarım Farcaster ve Lens ve diğerleri bir gün Meta kadar büyük olur!” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala