bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,693.07 0.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.19 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 585.32 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 145.70 0.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528988 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458353 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161108 6.97%

Visa Kredi Kartı Girişimi Deserve’e Yatırım Yaptı

visa kredi karti startuplarina yatirim yapiyor

Bloomberg tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, Deserve adlı kredi kartı teknolojisi girişiminin CEO’su bir röportajda Visa’nın Deserve’da yatırımcı olarak Mastercard’a katılıldığını belirtti.

Deserve, Temmuz ayında kripto para birimi finansal hizmetler sağlayıcısı BlockFi ile ortaklaşa bir Visa kredi kartı geliştirmişti. Bu yeni girişim ile birlikte, müşterilerin Bitcoin olarak ödüller kazanması hedefleniyor.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Kalpesh Kapadia, verdiği demeçte, kartın işlem hacminin yıllık bazda 2 milyar dolara yaklaştığını ve BlockFi kart sahiplerinin yılda yaklaşık 30.000 dolar, ortalama kredi kartı sahiplerinin ise yüzde 50 üzerinde harcama yapacağının öngörüldüğünü söyledi.

visa kredi karti startuplarina yatirim yapiyor 2

Visa, Mastercard’ı Startup’lara Yatırım Yaparak Takip Ediyor

Bloomberg’e göre Mastercard, daha önce Haziran ayında Palo Alto, California merkezli Deserve’a 50 milyon dolarlık bir fonlama turunda yatırım yapmıştı ve bu da şirkete 500 milyon dolardan fazla değer kazandırmıştı. Deserve’in diğer yatırımcılar arasında Ally Ventures, Goldman Sachs Group Inc. ve Sallie Mae yer alıyor.

Visa Crypto Başkan Yardımcısı AJ Shanley ise konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“Visa’nın Crypto ekibi, kripto meraklılarına hitap edecek ve kriptoyu kitlelere tanıtacak bir kripto ödüllü kredi kartı başlatmak için BlockFi ve Deserve ile işbirliği yaptı. BlockFi Bitcoin ödül kredi kartı hemen başarılı oldu. Deserve’daki ortaklığımız ve yeni yatırımımız için heyecanlıyız ve kripto destekli kart programlarının benimsenmesini birlikte sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala