bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,959.94 0.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.88 1.16%
bnb
BNB (BNB) $ 577.22 0.24%
solana
Solana (SOL) $ 167.88 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513228 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471289 2.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150402 1.62%

Circle’dan 9 Milyar Dolarlık Anlaşma

usd coinin ureticisinden 9 milyar dolarlik anlasma

USDC‘nin arkasındaki firma olan Circle, özel amaçlı satın alma şirketi Concord Acquisition Corp. ile olan önceki anlaşmasını, yeni bir anlaşma lehine iptal ettiğini duyurdu. 

Circle, Temmuz 2021’de açıkladığı Concord ile bir anlaşma yoluyla kamu piyasalarına müdahil olma planlarını 4,5 milyar dolar değerinde bir artışla yeniledi. 

Yeni anlaşma, Circle’ı 9 milyar dolar olarak değerlendiriyor. İşlem, kripto para ihraççısı Circle’ı sonlandırırken Concord çatısı altında faaliyete devam edilecek. Hissedar ve düzenleyici onaylara tabi olacak olan anlaşma, 2022’nin sonuna kadar kapanabilir. Ardından birleşik varlık, New York Menkul Kıymetler Borsası‘nda işlem görecek.

USD Coin’in Geleceği Concord Çatısı Altında Devam Edecek

Concord’un başındaki isim olan Bob Diamond basın açıklamasında, “Circle’ın küresel finans evriminde en ilginç, yenilikçi ve heyecan verici şirketlerden biri olduğuna inanmaya devam ediyoruz ve bunun küresel ekonomik sistem üzerinde tarihi bir etkisi olacağına inanıyoruz” dedi. 

Goldman Sachs, anlaşmada Concord’a danışmanlık yapıyor. 

2021 Temmuz’undaki anlaşma “Her büyüklükteki işletmeye internet tabanlı ödemeler ve finansal altyapı sağlayan ve USD Coin‘in (USDC) ihraççısı olan küresel bir internet finans şirketi Circle Internet Financial, bugün mevcut işletmesini sona erdirdi ve halka açık bir özel amaçlı satın alma şirketi olan Concord Acquisition Corp (New York Menkul Kıymetler Borsası: CND) ile yeni işlem koşullarını kabul etti.” şeklinde duyurulmuştu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala