bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,244.61 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.02 3.67%
bnb
BNB (BNB) $ 559.37 2.14%
solana
Solana (SOL) $ 137.43 13.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51671 4.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454371 5.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131935 6.11%

Ülkelerin Kripto Para Adımları Hızlandı!

BlackRock’un Bitcoin ETF’si için başvuru sonrası Grayscale işlem hacimlerinde bir artış yaşandı ve günlük işlem hacmi 16 milyon dolardan 80 milyon dolara yükseldi. Durum böyle olunca BTCHaber TV’nin canlı yayınında da hem bu konu hem de gündemin diğer önemli konuları, Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa ile birlikte değerlendirildi.

Birleşik Krallık’ın Stablecoin Yasalarına Parlamento Onayı

Grayscale ve Birleşik Krallık’ın stablecoin yasasına onayının ele alındığı BTCHaber TV’nin bu yayınında, Nergis Karababa, BlackRock’ın ardından gerçekleşen Grayscale işlem hacimlerinin artışı konusunda değerlendirmede bulundu.

Karababa, Grayscale işlem hacimlerindeki artışın BlackRock ile aslında alakası olmadığını ama aynı emsalde olacağını ve BlackRock planı gibi bunun da insanları heyecanlandıracağını yorumlayarak, kendisinin de bu konuda heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Nergis Karababa, IMF sorumlu direktörünün yaptığı açıklamadan bahsederek, IMF’nin, CBDC’lerin birbiriyle çalışabilmesi konusunda küresel ölçekte bir şeyleri ortaya koymak adına IMF’nin çok çalıştıklarını belirttiklerini söyledi. Aynı zamanda, büyük kurumlardan açıklama geldikçe işlerin hızlanabileceğini ve teknolojik anlamda farklı şeyler görebileceğimizi de ifade etti.

Canlı yayında, AB Avrupa Merkez Bankası’nın Dijital Euro kullanımını sınırlandırmayı planlaması, Deutsche Bank’tan kripto lisans başvurusu da ele alındı. Birleşik Krallık’ın stablecoin yasalarına parlamento onayı da konuşulan bir diğer konu oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala