bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,742.08 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,079.46 2.96%
bnb
BNB (BNB) $ 588.08 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 155.56 4.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.538354 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449675 3.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156354 4.60%

Twitter Kripto Cüzdanı Üzerindeki Çalışmalarını Durdurdu

twitter kripto cuzdani uzerindeki calismalarini durdurdu

Sosyal medya platformu Twitter, Elon Musk’ın satın alımıyla birlikte Blockchain teknolojileri üzerinde genişlemeye başlamıştı. Son habere göre, Twitter kripto cüzdanı üzerindeki çalışmalarını durdurmuş durumda.

Twitter Maliyetleri Düşürmek İçin Kripto Cüzdan Projesini Askıya Aldı

Popüler mikro blog sitesi Twitter, kısa bir süre önce tam 44 milyar dolara Elon Musk tarafından satın alınmıştı. Elon Musk’ın satın alımı sonrasında Twitter’da bir dizi değişikliklerle birlikte şirketin maliyetlerinin düşürülmesi için işten çıkarmaların yapılacağı belirtilmişti.

Ortaya çıkan bir rapora göre, “Twitter için bir kripto cüzdanı oluşturmak adına yakın zamana kadar üzerinde çalışılan proje” maliyetlerin düşürülmesi adına şimdilik askıya alınmış durumda.

twitter kripto cuzdani uzerindeki calismalarini durdurdu 2

Twitter’da yaşanan bu durum elbette ki Elon Musk’ın desteğiyle tanınan popüler meme kripto para birimi Dogecoin’i de etkiledi. Dogecoin bu gelişmelerle birlikte kripto para birimi son zamanlarda yüzde dörtten fazla düşmüş durumda. Popüler meme kripto para birimi Dogecoin’deki yükselişin Elon Musk’ın açıklamalarıyla bağlantılı olduğu çok net bir şekilde görülüyor.

Dogecoin, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte geçtiğimiz hafta yüzde 16’nın üzerinde değer kazanmıştı. Bu yükselişle birlikte Dogecoin Nisan 2022’den beri en yüksek seviyesi olan 0.13 doların üstüne çıkmayı başardı.

Yayımlanan son Bloomberg haberine göre ise konu hakkında bilgisi olan kişiler, Twitter’ın yeni patronu Elon Musk’ın yine maliyetleri düşürmek adına çalışanların yarısını işten çıkarma planı yapıyor. Son olarak Twitter’ın kripto cüzdanı projesini durdurması konusunda şimdilik resmi bir açıklama gelmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala