bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,641.86 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.91 1.29%
bnb
BNB (BNB) $ 575.30 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 169.22 1.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510694 2.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467865 3.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150104 1.52%

TransUnion, Kripto Alanına da Kredi Puanı Getirmek İstiyor

transunion kripto alanina da kredi puani getirmek istiyor

Kripto alanı küresel olarak hızlı bir büyüme içerisine girdi. Gelişen sektör dinamiklerine ek olarak kredi hizmetlerini piyasaya sürmeye hazırlanan şirketlerin sayısı da bir hayli fazlalaşmış durumda. Amerika merkezli kredi raporlama şirketi TransUnion ise kripto kredi alanına kredi puanları getirmeye hazırlanıyor.

Sürecin bir parçası olarak Blockchain şirketleri, bu yeni çalışma ile kullanıcılara kredi verirken tüketicilerin kredi puanlarına erişebilecek.

transunion kripto alanina da kredi puani getirmek istiyor2

TransUnion Kripto Kredileri için Kredi Puan Hizmeti Verecek

TransUnion, kripto para ödünç verme işlemleri için kredi verisi kontrolleri için ky0x Dijital Pasaport hizmetini kullanmak için güvenlik ekibi Spring Labs ile ortaklık kurdu. Spring Labs’in ky0x Dijital Pasaportu, müşterinizi tanıyın ve kara para aklamayı önleme (KYC/AML) kontrollerini içeren kimlik doğrulama protokollerinin yürütülmesini üstelenecek.

TransUnion‘ın ABD Bölge Başkanı Steve Chaouki‘ye göre, kripto kredilerine kredi puanları getirmek, ana akım kuruluşların daha fazla katılımını teşvik edecek. Her iki şirket de yıl sonundan önce Dijital Pasaportta kredi puanlama sistemine sahip olmayı planlıyor.

Diğer taraftan, kripto kredi platformlarının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki eyalet ve federal düzenleyiciler tarafından inceleme altına alındığını hatırlatalım. Ekim 2021’de, kripto kredi şirketleri olan Nexo ve Celsius, New York Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma ile inceleme altına alındı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala