bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,018.88 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,051.75 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 582.68 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 151.31 2.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534322 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447352 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153153 2.91%

Tether ve Bitfinex’e karşı açılan toplu dava reddedildi

tether

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir yargıç, davacının firmalara karşı harekete geçmesinden iki yıl sonra, stablecoin ihraççısı Tether ve ona bağlı kripto borsası Bitfinex’e karşı açılan toplu davanın reddine karar verdi.

Bir blog yazısına göre, New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi Baş Yargıcı Laura Taylor Swain, Shawn Dolifka’nın toplu davayı değiştirmek için izin talebini reddetti. Dolifka ise hakimin kararını temyiz etmemeyi tercih etti.

Ne olmuştu?

Dolifka, Ekim 2021’de Tether’e karşı bir toplu dava açarak, şirketi stabilcoin USDT’nin nitelikleri konusunda müşterileri yanıltmak ve kullanıcıları kripto varlığını satın almaya teşvik etmek için bir plan oluşturmakla suçlamıştı.

Matthew Anderson ile birlikte Dolifka, Tether’i USDT rezervlerini yanlış göstermekle itham ederek, şirketin dolaşımdaki token’ların yüzde 4’ünden daha az nakit rezervi tuttuğunu savunmuştu.

İkili, rezervlerin ABD doları içermediği ve çoğunlukla aşırı teminatlı krediler ve diğer açıklanmayan ticari belgeler gibi varlıklardan oluştuğu ve daha da kötüsü, müşterilerine şeffaflık sözü vermesine rağmen firmanın herhangi bir profesyonel denetimden geçmediği konusunda ısrar etmişti.

Buna ek olarak, dava USDT’nin, Tether’in iddia ettiği gibi ABD doları ile 1:1 oranında desteklenmediği için bir stablecoin olmadığını söylemişti Davacılar, Tether’in iddia edilen suiistimalinin kendilerini telafi edici ve yasal zararlar, yargılama öncesi ve sonrası faiz ve avukatlık ücretleri almaya hak kazandırdığına da ifadelerinde yer vermişti.

Öte yandan Yargıç Taylor’ın davanın reddini kesinleştirmesiyle birlikte Tether, “utanmazca para sızdırma davalarına” asla kanmama yönündeki duruşunu şu sözlerle yineledi.

“Dolifka’nın ilk etapta bu davayı açmak gibi akılsızca bir karar vermesinin aksine, temyiz hakkından vazgeçmesi doğru bir karardı. İddiaları tamamen haksızdı ve daha fazla dava açılması Dolifka’nın ya da avukatlarının parasal ya da başka bir şey elde etmesiyle sonuçlanmayacaktı.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala