bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,854.84 6.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.81 3.80%
bnb
BNB (BNB) $ 586.58 4.59%
solana
Solana (SOL) $ 143.56 4.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531602 2.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467181 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146008 10.39%

Tayvan Merkez Bankası NFT Yatırımlarına Karşı Uyardı

Tayvan Merkez Bankasi NFT Yatirimlarina Karşi Uyardi

NFT sektörü 2021’in sonu ve 2022’nin başında oldukça büyük bir popülarite kazandı ve küresel bilinirliğini önemli ölçüde artırdı. Günümüzde her ne kadar bu denli yüksek bir ivmeye sahip olmasa da şirketler ve sanatçılar tarafından sık sık kullanılan NFT’ler, hem yatırımcıların hem de dolandırıcıların odak noktası. Tayvan Merkez Bankası ise yatırımcıları NFT‘ler konusunda uyardı.

Tayvan Merkez Bankası NFT Yatırımlarına Karşı Uyardı

Tayvan Merkez Bankasından NFT Yatırımları için Risk Uyarısı

NFT’ler merkezinde yatan Blockchain teknolojisi ve gelişimi ile birlikte oldukça önemli bir sektör. Ancak bu artan popülarite, beraberinde yüksek volatiliteyi de getiriyor. Tayvan Merkez Bankası ise konuya odaklanarak önemli bir açıklama yaptı.

Banka, NFT’lerin şu anda düşük likidite ve yüksek yatırım riskleri içeren niş bir pazar olduğunu, genel halk için yatırım hedefi olarak uygun olmadığını ve NFT piyasasındaki çoğu katılımcının kâr elde etmediğini vurguladı.

Banka tarafından yayımlanan ankete göre, NFT’lerin yalnızca yüzde 28.5′i yayınlandıklarında ilk elden alıcılar ve yalnızca yüzde 28.5’i yeniden sattıklarında kâr elde edebiliyor. Bir diğer veriye göre ise Blockchain’de basılan NFT’lerin üçte biri satılamıyor.

Son olarak Merkez bankası, NFT’nin Blockchain ağları üzerinde rastgele verileri kaydetmek için kullanılabilecek özel bir token türü olduğuna dikkat çekti. Banka NFT‘lerin temsil ettiği malların sahipliğini tanıyıp tanımayacağının şüpheli olduğunu ve herkesin NFT üretebileceği için değerinin eninde sonunda tükeneceğini da ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala