bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,346.70 1.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.51 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 577.24 1.87%
solana
Solana (SOL) $ 148.09 3.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524641 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441651 2.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150137 4.10%

Tansel Kaya: Enerji, Medeniyet Ölçüsü Olarak Kullanılıyor

Tansel Kaya Enerji Medeniyet Olcusu Olarak Kullaniliyor

İkinicisi düzenlenen Kripto Meydanı‘nda bu sefer konu kriptoda enerji kullanımıydı. Vedat Güven, Cemil Şinasi Türün, Tansel Kaya ve Efe Bulduk, Kıvılcım Harika Ertunç moderatörlüğünde enerjinin kripto ve dünya için önemine değindi. Enerjinin değerini defalarca vurgulayan Tansel Kaya ise çok fazla enerjinin boşa harcandığını ve bunu daha verimli hâle getirmemiz gerektiğini vurguladı.

Tansel Kaya: Enerji, Medeniyet Ölçüsü Olarak Kullanılıyor

Tansel Kaya: PoW için Tüketilen Enerji Bir Savunma Mekanizması

Yakın zamanda Ethereum‘un PoW’dan PoS’a geçerek enerji bakımından yüzde 99.95 daha verimli hâle gelmesi ile enerji konusu bir kez daha gündeme geldi. Özellikle düzenleyiciler nezdinde büyük bir sorun olarak ele alınan enerji problemi, bu sefer de Kripto Meydanı’nın odak noktası oldu. Birçok uzmanın görüşlerini paylaştığı programda Tansel Kaya da oldukça önemli noktalara değindi. Konuşmasında Kardaşev ölçeğini örnek gösteren Tansel Kaya, enerjinin oldukça önemli bir ölçüm olduğunu ve bu ölçümün medeniyet seviyelerini temsil ettiğini anlattı:

“Enerjinin kullanımı bir medeniyet ölçüsü olarak da kullanılıyor. Daha fazla enerji üretmek ve bu enerjiyi verimli bir şekilde kullanmak, medeniyet seviyelerinin bir ölçütü niteliğinde

Bununla birlikte geçmişte Ethereum için “Dünya Bilgisayarı” teriminin kullanıldığını da hatırlatan Tansel Kaya, günümüz çözümlerinin aslında geçmiş buluşların gelişmiş hâlleri olduğuna değindi.

Ek olarak başta Bitcoin olmak üzere PoW için kullanılan enerjinin israf olduğu düşüncesine katılmadığını belirten Kaya, “Bunu aslında bir savunma mekanizması olarak görüyorum” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala