bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,949.94 0.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.98 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 580.17 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 173.05 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521391 0.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481345 0.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153198 1.06%

Siluanov: Rusya’da Kripto Para Düzenlemesi Bu Yıl Gelecek

siluanov rusyada kripto para duzenlemesi bu yil gelecek1

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya’da kripto para düzenlemesi anlamına gelecek yeni bir yasa tasarısının yıl sonuna kadar kabul edilmesini umduğunu söyledi. 

Bakan Siluanov’un açıklaması, bir süredir anlaşmazlıkta olan bakanlık ve merkez bankasının bir kez daha ayrışmasına yol açtı. 

Merkez Bankası, kripto para ticaretinin ve madenciliğinin finansal istikrarsızlığa neden olabileceği endişesine sahipken Rus bakan, Russia 24 TV Kanalına röportaj verdi.

Bakan, “Anlaşmazlığın üstesinden gelebiliriz. Buna inanıyorum. Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası, kripto paraları kapsamına alan bir tasarının parlamentoya getirilmesi konusunda anlaşmaya varacaktır.” dedi.

Rusya’da Kripto Para Düzenlemesi Yıl Sonuna Kadar Gelmiş Olacak

Bakanın, “Kripto para birimi düzenlemesinin 2022 sonuna kadar gelmiş olacağını umuyorum” şeklindeki bu çıkışından merkez bankası memnun değil gibi görünüyor. Ancak Vladimir Putin de sorunun çözülmesini istediğini belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin yetkilileri bir uzlaşma bulmaya çağırmıştı. Ayrıca Putin Ocak sonunda yaptığı “Kripto para madenciliği konusunda rekabet avantajlarımız var.” açıklaması yapmıştı. Bu açıklama, Başkan’ın Maliye Bakanı Siluanov’un görüşüne yakın olduğunu göstermişti. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala