bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93 0.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 577.96 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 173.29 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521251 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153271 1.34%

SEC, Kryptoin’in Spot Bitcoin ETF’sini Reddetti

sec yatirim firmasi kryptoinin spot bitcoin etfsini reddetti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son zamanlarda birçok ETF başvurusunu reddediyor. Bu kez de yatırım firması Kryptoin‘in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) teklifini reddetti. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz aylarda SEC, VanEck’in spot Bitcoin ETF’sini onaylamıştı.

SEC, Kryptoin’in ETF’sini Onaylamadı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Kryptoin’in Bitcoin ETF’sini 23 Nisan 2021 tarihinde resmi olarak incelemeye başlamıştı. Alınan bir karar ile SEC, Kryptoin’in spot Bitcoin ETF’sini onaylamadı.

Bunun yanında belirtmek gerekirse; SEC Başkanı Gary Gensler, geçmişte birçok kez Bitcoin tutan bir ETF yerine bir Bitcoin vadeli ETF’sini tercih ettiğini belirtmişti. Bu yüzden, alınan red kararının çok da beklenmedik olduğunu söyleyemeyiz.

sec yatirim firmasi kryptoinin spot bitcoin etfsini reddetti 2

Ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Aralık ayının başında WisdomTree’nin Bitcoin ETF başvurusunu riskli bularak onaylamadığını açıkladı. SEC raporunda, yatırımcıları ‘sahtekar’ ve ‘manipülatif’ eylemlerden korumak için reddetmenin gerekli olduğunu açıklanmıştı.

Geçmişe gidecek olursak, ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) ve Valkyrie Bitcoin Strategy ETF’si (BTF) gibi iki Bitcoin vadeli ETF’si, Ekim ayında işlem görmeye başlamıştı.

Bitcoin Ne Durumda?

Lider kripto para birimi Bitcoin, haberin yazımı esnasında CoinMarketCap verilerine göre 48,406.73 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala